Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Toplantıda, bağımlılıklarla mücadele kapsamında üç önemli strateji belgesi değerlendirilecek. "Tütün Kontrolü Strateji Belgesi ve Eylem Planı", "Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı" ile "Davranışsal Bağımlılıklar ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı" başlıklı belgeler, 2024-2028 yıllarını kapsayacak şekilde son haline getirilecek. Bu belgeler, zararlı alışkanlıkların önlenmesi, tedavisi ve toplumda farkındalık yaratılmasına yönelik adımlar içeriyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek toplantıya, başta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat gibi kilit isimler katılım gösterecek. Bunun yanı sıra, birçok bakanlık ve kurumun temsilcileri de toplantıda yer alacak.

Toplantıda, çeşitli kamu kurumlarının başkanları ve yetkilileri de hazır bulunacak. Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi önemli bakanlıkların temsilcileri ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş gibi yetkililer de kurulda söz alacak.

Toplantıda, bağımlılıkla mücadelenin güçlendirilmesi, yeni politikaların belirlenmesi ve uygulamaya geçirilmesi için kritik adımlar atılması bekleniyor. Bu kapsamda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Yükseköğretim Kurumu ve Radyo Televizyon Üst Kurulu gibi sivil toplum kuruluşları ve düzenleyici kurumların da görüşleri alınacak.

Kaynak: İHA