Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Türkiye genelinde gençlere yönelik iki önemli projenin başlangıç tarihlerini duyurdu. Müzekart GNS uygulaması 1 Temmuz'da, gençlere GSB yurtlarında konaklama imkanı sunan Seyahatsever projesi ise 8 Temmuz'da başlayacak.

15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı 15 Doktoralı, 200 sertifikalı Türk Ninja, belgelerini yırttı

Müzekart GNS, 19-25 yaş aralığındaki gençlere Türkiye'deki müze ve ören yerlerine ücretsiz erişim sağlamakta. Gençler, www.muzekartgns.com adresinden başvuru yaparak dijital kartlarını oluşturabilecekler ve 1 Temmuz'dan itibaren 30 Eylül'e kadar 300'den fazla müze ve ören yerini ücretsiz ziyaret edebilecekler.,

Seyahatsever projesi ise 18-30 yaş arası gençlere GSB yurtlarında yaz döneminde ücretsiz konaklama fırsatı sunuyor. Bu proje ile gençler, Türkiye'nin dört bir yanını keşfetme fırsatı bulacak.

Bakan Bak, gençlerin bu projelerle ülkeyi özgürce gezip tanıma şansı bulduklarını ve projelere gösterilen yoğun ilgi ve memnuniyetin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Her iki projenin de gençler arasında büyük bir heyecanla beklenen gelişmeler olduğunu vurguladı.

“Gençler arasında çok popüler olan ve talep gören Seyahatsever projemizde Bakanlığımız bünyesinde Türkiye’nin 81 ilinde bulunan yurtların kapılarını milyonlarca gencimize açıyor; yaz döneminde de onlara ikinci bir yuva oluyoruz. Bu kapsamda, deprem bölgesi hariç illerimizde 1 kız ve 1 erkek yurdumuzu yaz döneminde gençlerin hizmetine tahsis ettik. Projeden faydalanmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençlerimiz, 444 0 472 (ALO GSB) numaralı çağrı merkezimizi en az bir gün öncesinden arayıp rezervasyon yaptırarak diledikleri ildeki GSB yurtlarında 5’er gün süreyle ücretsiz konaklayabilecekler. Projemiz 8 Temmuz’dan 25 Ağustos 2024 tarihine kadar devam edecek.”

Gençlik Kampları için de son çağrı yapıldı

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 25 ilde yer alan 38 Gençlik Kampının da ilk dönem misafirlerini ağırlamaya başladığını belirten Bakan Bak, ikinci kamp dönemi için başvuruların 7 Temmuz tarihine kadar devam ettiğini hatırlattı.

Ulaşımdan konaklamaya, beslenmeden etkinliklere kadar bütün sürecin Bakanlık tarafından ücretsiz yürütüldüğü Gençlik Kamplarına başvurular ise “ghgm.gsb.gov.tr” adresi üzerinden veya Gençlik Merkezlerinde ilgili görevlilerin yardımıyla yapılabiliyor.

Kaynak: İHA