Gündem

Bakan Tunç sinyali verdi! Sürekli nafaka kalkabilir!

Toplumun adeta kanayan bir yarası haline gelen sürekli nafaka sorunu birçok ailede kriz yaratırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sorunun varlığını kabul ettiklerini, makul bir çözüm bulmanın önemine dikkat çekti.

Abone Ol

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kamuoyunda uzun süredir tartışma konusu olan süresiz nafaka düzenlemesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir canlı yayında soruları yanıtlayan Bakan Tunç, süresiz nafaka ile ilgili sürecin dikkatle ele alındığını belirtti.

“HASSAS BİR KONU, KADIN DA MAĞDUR OLMAMALI"

Bakan Tunç, özellikle kısa süren evlilikler sonrasında uzun süreli nafaka ödemeleri konusunda gelen eleştirilerin farkında olduklarını ifade etti. "Kısa süren evlilikler bakımından uzun süren nafaka eleştirileri var. Hassas bir konu, kadın da mağdur olmamalı," diyen Tunç, bu konuda tarafları dinleyip makul bir çözüm bulmanın önemine vurgu yaptı.

"1 AY SÜREN BİR EVLİLİK VE YILLAR SÜREN BİR NAFAKA ÖDEMESİ ADİL DEĞİL”

Adalet Bakanı, sadece nafaka konusunun değil, genel olarak boşanma davaları ve tüm aile hukuku konularında hakkaniyetli bir çözüm için çalıştıklarını belirtti. Bakan Tunç, "1 ay süren bir evlilik ve yıllar süren bir nafaka ödemesi... Bu adil değil," diyerek, mevcut düzenlemelerin gözden geçirileceğini ve tarafların haklarını koruyacak bir sistem oluşturulacağını söyledi.

DEĞİŞİM YOLDA

Bakan Tunç'un açıklamaları, nafaka sistemi ve aile hukuku konularında önemli değişikliklerin kapıda olduğuna işaret ediyor. Süresiz nafaka tartışmalarının ne yönde sonuçlanacağı ve hangi yeni düzenlemelerin getirileceği, önümüzdeki dönemde netleşecek.