Bakan Işıkhan, yasal sınırları aşan ilave ücret taleplerine karşı vatandaşları uyararak, usulsüzlüklerin tespit edilmesi durumunda gerekli cezai işlemlerin uygulandığını belirtti.

VATANDAŞLAR ŞİKAYETLERİNİ İLETEBİLİR

Bakan Işıkhan, Genel Sağlık Sigortalı vatandaşların, aldıkları sağlık hizmetleri sırasında talep edilen ilave ücretlerin yasal sınırlar içinde olması gerektiğini vurgulayarak, "Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumumuz (SGK) hassasiyetle hareket etmekte olup, tespit edilen usulsüzlüklere cezai işlem uygulamaktadır. SGK ile anlaşmalı özel sağlık hizmet sunucularından alınan ilave ücretin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamını aşması durumunda vatandaşlarımızın şikayet başvurularını Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri, ALO 170 ve CiMER üzerinden yapmalarını talep ediyoruz," dedi.

Canan Karatay’dan şok uyarı: Mutfağınızdaki O şey bakteri ve mikrop yuvası Canan Karatay’dan şok uyarı: Mutfağınızdaki O şey bakteri ve mikrop yuvası

BAKANLIK USULSÜZLÜKLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Bakan Işıkhan, bakanlık olarak bu tür usulsüzlüklerin önüne geçmek için sıkı bir denetim mekanizması kurduklarını ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına tüm şikayetlerin titizlikle değerlendirildiğini ifade etti. İlgili kurumların, bu konudaki şikâyetleri derhal inceleyerek gerekli adımları attığını belirten Işıkhan, vatandaşların bu konuda bilinçli olmasının önemine dikkat çekti.

Muhabir: Haber Bülteni