İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında emniyet ve jandarma trafik ekiplerince gerçekleştirilen denetimlerin bilançosunu açıkladı. Bakan Yerlikaya'nın paylaştığı verilere göre, bu tarihler arasında toplamda 2 milyon 408 bin 77 araç denetlendi ve çeşitli trafik ihlalleri nedeniyle 441 bin 910 araca/sürücüye işlem yapıldı.

Denetimlerde dikkat çeken ihlaller arasında, mevzuata aykırı olarak ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) araçlarına takarak kullanan 215 sürücü yer aldı. Ayrıca hız ihlalinde bulunan 115 bin 662, periyodik muayenesi yapılmamış 24 bin 738, emniyet kemeri kullanmayan 23 bin 609, sürücü belgesiz araç kullanan 14 bin ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 287 sürücü tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyararak, "Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım, aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil" ifadelerini kullandı.

Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

Bu denetimler ve cezalar, trafik güvenliğini artırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla kararlılıkla uygulanmaya devam edecek. Trafikte daha dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Bakan Yerlikaya, kurallara uyulmasının herkesin can güvenliği için büyük önem taşıdığını belirtti.

 
 
Kaynak: İHA