Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı! Galatasaray'ın sezon başındaki transfer hamlesi tutmadı: Hakim Ziyech için karar çıktı!

ATLARLA 16 YAŞINDA TANIŞTIM

Yarışlar dolayısıyla, Antalya Binicilik ve Atlı Spor Kulübü (ABAK)’ı temsilen iki aylığına Ankara’ya geldiklerini belirten Meki Birgül, haymanagazetesi.org internet haber sitesine yaptığı açıklamada, “10 yıldır seyis olarak görev yapıyorum, başladığımda 16 yaşındaydım. Bir yıl ara verdim, baktım olmuyor, yine başladım. Hayvan sevgisi çok farklı, kolay kolay bırakılmıyor. Yarışmalar dolayısıyla Ankara’da bulunuyoruz. Ayrı ayrı çiftliklerde yarışmalar oluyor. Antalya’dan iki kamyon dolusu toplam 16 atla geldik. Atlarımız Beştepe'deki Ahal Teke Binicilik Tesislerinde pansiyon hizmeti alıyor. Önümüzdeki günler ve haftalarda Ankara Atlı Spor Kulübünde, Gölbaşı Kapital Çiftliğinde, Ahal Teke manejinde ve pek çok çiftlikte engel atlama yarışmaları olacak. Onlara katılıp en iyi dereceleri almaya çalışacağız.” dedi.      

Binicilikte kullanılan atların çok değerli olduğuna değinen Birgül, “Atın eğitimine göre pay biçilir, bu çiftlikte piyasası 40 bin Euro olan atlar var. Burada genelde Arap atı ve Avrupa atları bulunuyor. En meşhur at türleri Arap, İngiliz, Ahal Teke, Rahvan (Türk) ve Midillidir.” ifadesini kullandı.

GENÇ BİNİCİLERİN HEDEFİ ŞAMPİYONLUK

Antalya Binicilik ve Atlı Spor Kulübü (ABAK) bünyesinde yerli ve yabancı uyruklu pek çok binicinin yer aldığını belirten Meki Birgül, “Antalya’dan birlikte geldiğimiz 13 yaşındaki Rus binici Semen Sozin en genç binicilerimizden biri. Şu an hocalarımızdan Sefa Yıldız’ın “Kiera” isimli atıyla antrenman yapıyor. Yarışmalarda başarılı olacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.

Muhabir: Necdet Gürsoy