Çevre dostu projeler ile sürdürülebilirlik ve çevreye duyarlılık konusunda öncü OSB’lerden biri olan Başkent OSB, giderek artan çevre kirliliğinin önlenmesi için evsel atıklarla ilgili üyelerine önemli bir duyuruda bulundu.

Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti Sincan'daki Yeni Sanayi ve Ticaret Merkezi'nin açılışı, Başkanı Ercan'ın katılımıyla gerçekleşti

OSB içerisinde evsel atıklarla ilgili çöp ihbar hakkı kuran ÖSB yönetiminden yapılan açıklamada üyelere yönelik şu uyarılarda bulunuldu:

“Bölgemize ait evsel atıklar Sincan Belediyesi ile yapılan protokol gereği haftada 4 gün olmak üzere Belediye hizmet aracı vasıtasıyla fabrika önlerindeki kollu evsel atık konteynerlerinden otomatik olarak alınmaktadır. Evsel olmayan atıkların çöp konteynerlerine atılması yasak olup
Sincan Belediyesi’nin hizmet aracı tarafından alınmamaktadır.
Evsel atıkların düzenli bertarafı sürecinde; evsel atık konteynerlerinin taşıma araçlarına uygun yapıda olması, atıkların çöp konteynerlerine kapasitesinden fazla atılarak yığın yapılmamasına, konteyner sayısı yeterli değilse yeni konteyner ilave edilmesine, konteynerlerin bir kısmının tekerlek ve kol problemi nedeniyle hareket kabiliyetini kaybetmesi durumunda konteynerin tamir ve tadilatının yapılması, rüzgârın etkisiyle kâğıt, naylon torba ve ince plastik gibi atıkların yayılmaması için kapaklarının kapalı tutulması, Çöp konteynerlerinde atıkların yakılmaması, geri dönüşüme gitmesi gereken karton, naylon, plastik, alüminyum, demir tozu, metal parçalar gibi muhtelif endüstriyel atıkların konteynerlere atılmaması, endüstriyel ve geri dönüşüm atıklarınızın “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Atık Yönetimi Yönetmeliği” gereğince bünyenizde biriktirilerek uygun ve yetkili alıcılara verilmesi hususları atıkların bertaraf sürecine fayda sağlayacaktır.
Bölgemizde temizlik çalışmaları kapsamında iki adet yol süpürme aracı çalışmalarına devam etmektedir. Yol kenarına park edilen araçlarınız yol süpürme aracının temizlik çalışmalarına ve trafiğin akışına mani olmaktadır. Araçlarınızı işletme içerisine park etmek trafik güvenliğini artırmak, daha hızlı ve verimli bir hizmet verebilmemiz açısından önemli olup konuyla ilgili anlayışınızı bekleriz.
Yabancı otların varlığı yangın tehlikesi oluşturduğu için kendi parsel sınırlarınız içerisinde kalan yabancı otları temizlemeniz, çevreyi ve sizi yangın riskine karşı korur.
Çevresel kirlenmeyi en aza indirmek, yapılan çalışmalara destek olmak, yangın riskini azaltmak amacıyla bölgemiz ve siz katılımcılarımızın iş birliği ile çevreye vereceğiniz olumlu katkılarınızı bekler, iyi çalışmalar dileriz.
Çevre çöp kirliliğine neden olan her türlü ihbarı fotoğraflarıyla beraber [email protected] mail adresine iletebilirsiniz.”
Muhabir: Hacer Koca