Başkent Üniversitesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için Sağlık Bilimleri Fakültesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü'ne özel yetenek sınavıyla öğrenci alımı yapacak. Bu süreç, üniversitenin nitelikli ve yetenekli spor bilimcileri yetiştirme hedefi doğrultusunda gerçekleştirilecek.

Sınavlar, adayların fiziksel yeteneklerini, sportif becerilerini ve alan bilgilerini ölçmek amacıyla çeşitli aşamalardan oluşacak. Başarılı adaylar, kontenjan dahilinde Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü'ne yerleştirilecektir.

Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü’ne toplamda 35 öğrenci kabul edilecek. Kontenjan dağılımı şu şekilde;

5 öğrenci tam burslu (%100 burs), 25 öğrenci yarı burslu (%50 burs), 5 öğrenci burssuz (ücretli)

Sezaryen ile estetik ameliyatları kombine etmek felakete yol açabilir! Sezaryen ile estetik ameliyatları kombine etmek felakete yol açabilir!

Başvurular 31 Temmuz 2024 Çarşamba - 5 Ağustos 2024 Pazartesi arasında yapılacak. Geç Başvuru tarihi ise  8 Ağustos 2024 Perşembe.

SINAV TARİHLERİ

Özel Yetenek Sınav Tarihleri: 20 Ağustos 2024 Salı - 26 Ağustos 2024 Pazartesi

Sınavlar ve yerleştirme işlemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak. Adayların başvurularını zamanında ve eksiksiz şekilde tamamlamaları büyük önem taşıyor. Başvuruların ardından adaylar, belirlenen tarihlerde yapılacak özel yetenek sınavlarına katılacaklar.

Başkent Üniversitesi Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü, öğrencilerine geniş kapsamlı bir eğitim sunarak, spor bilimleri alanında uzmanlaşmalarını sağlıyor. Bölüm, modern tesisleri ve deneyimli akademik kadrosu ile öğrencilere teorik ve pratik bilgi birikimi kazandırıyor.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş