Hükümetin Savunma Sanayi Fonu'na kaynak sağlama amacıyla getirdiği 100 bin TL ve üzeri limiti olan kredi kartlarından yıllık 750 TL kesinti planı kamuoyunda tartışmalara neden olmuştu. Mustafa Destici, bu uygulamaya verdiği desteği sürdüren açıklamalarına bir yenisini ekledi. Destici, 750 TL'lik yıllık katkıyı ödememek adına kart limitlerini 100 bin TL'nin altına çekme yoluna giden kişilerin kredi kartlarının iptal edilmesini önerdi.

"Savunma Sanayine Destek Vermeyenler Ülkeyi Zayıflatmak İstiyor"

Mustafa Destici, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, ödemeyi kabul etmeyenleri eleştirerek, savunma sanayisinin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ankara'da minibüste genç kızı taciz ettiği öne sürülen kişi yakalandı Ankara'da minibüste genç kızı taciz ettiği öne sürülen kişi yakalandı

BBP Genel Başkanı, özellikle devlet bankaları başta olmak üzere tüm bankalardan, kart limitlerini düşüren yüksek gelirli kişilere karşı önlem almalarını istedi. Destici, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başta devlet bankalarımız olmak üzere tüm milli bankalara çağrımızdır:  

Ülkemize ve milletimize yönelik tehditlere karşı, kahraman Türk Ordumuzu daha güçlü hale getirmek gayesiyle Savunma Sanayi için oluşturulacak olan ek fona, ayda sadece (yaklaşık bir paket sigara ya da lüks kafelerde bir bardak çay parası olan) 62.5 lira, yılda 750 lira vermemek için, kredi kartlarının limitlerini 100.000 liradan 99.000 liraya düşüren, yüksek gelirlere sahip, “savunma sanayimizin gelişmesine direnç oluşturmaya çalışan”, başta bir konserden milyonlar alan hayırsız sanatçılar ile dolarla maaş alan medya mensuplarının ve bunu yapan siyasetçilerin kredi kartlarını lütfen iptal ediniz."

Kaynak: Haber Merkezi