"YENİDOĞAN ÇETESİ" KURBANLARI MI?

Özellikle bazı bebeklerin birkaç gün arayla vefat etmesi, vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Mezarlıkları görenler, bebeklerin "Yenidoğan Çetesi" adı verilen suç grubunun kurbanları olup olmadığını sorguladı.

Adana'da Mezarlıkta Silahlı Saldırı: 3 Kadın Hayatını Kaybetti! Adana'da Mezarlıkta Silahlı Saldırı: 3 Kadın Hayatını Kaybetti!

Yenidoğan Çetesi’nin, bazı hastanelerle anlaşmalı olarak bebek ölümlerine karıştığı iddialarıyla gündeme gelmesinin ardından Büyükçekmece’deki bebek mezarları, özellikle bölgedeki hastanelerin yakınında yer aldığı için şüphe uyandırdı. Mezarlıkta bazı bebeklerin isimlerinin yazılı olmadığı ve kimlik bilgilerinin eksik olduğu da gözlemlendi. Vatandaşlar, bu durumun endişe verici olduğunu belirtti.

Bebek Mezarları

“ACABA BU ÇOCUKLAR DA BİLEREK Mİ ÖLDÜRÜLDÜ?”

Mezarlığı ziyaret eden Hatip Çevik, bebek mezarlarını gördükten sonra duyduğu şüpheyi şu sözlerle ifade etti: "Bebek mezarlarını görünce insanın aklına soru işaretleri geliyor. Acaba bu çocuklar da bilerek mi öldürüldü? Böyle bir katliamın kurbanı olabilirler mi? Bu durum insanın içini sızlatıyor, hastaneler kapatılmalıydı. Para için böylesine bir canilik kabul edilemez."

Aw312914 03

MEZARLIĞIN HASTANEYE YAKIN OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Başka bir ziyaretçi Halit Gür ise mezar taşlarındaki tarihlerle ilgili endişelerini dile getirdi: "Hastanenin buraya yakın olması ve bebeklerin buraya defnedilmesi dikkatimi çekti. Tarihlere baktığınızda kısa aralıklarla ölen bebekler var, insan ister istemez acaba diyor."

Kaynak: İHA