Başkan Özarslan, belediyenin kapılarını vatandaşlara açtı Başkan Özarslan, belediyenin kapılarını vatandaşlara açtı

Ankara'nın Çubuk ilçesinde atık sorunu giderek büyüyor. Çubuk Belediyesi, bu soruna dikkat çekmek ve vatandaşları çevre konusunda bilinçlendirmek amacıyla sosyal medya üzerinden paylaşımlarını yoğunlaştırdı.

Belediye tarafından paylaşılan bir görselde, çevre bilinci eksikliği nedeniyle doğaya bırakılan çuvalların çevreye verdiği zarar gözler önüne serildi.

Son yıllarda, Çubuk ilçesinde çevre kirliliği ciddi bir sorun haline gelmeye başladı. Özellikle yeşil alanlar, mesire yerleri ve yol kenarlarında bırakılan atıklar, doğanın güzelliklerini tehdit ediyor. Çubuk Belediyesi, bu sorunu çözmek ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli kampanyalar düzenliyor. Ancak, bilinçsizce doğaya atılan atıklar sorunun büyümesine neden oluyor.

DUYARLILIK ÇAĞRISI

Çubuk Belediyesi, vatandaşların çevre konusunda daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla sosyal medyada etkileyici bir mesaj paylaştı. Paylaşılan görselde, doğaya gelişigüzel bırakılan çuvalların ve atıkların yarattığı çevre kirliliğine dikkat çekildi.

Görselin yanında yer alan mesajda ise, “Size bir ipucu; bu çuvallar çevre bilinci olmayan kişilerin eseridir! Lütfen doğal güzelliklerimizi ve çevremizi temiz tutalım! Geleceğimize bırakacağımız en büyük mirasın çevremiz olduğunu unutmadan ve bu bilinçle emanetimizi koruyalım,” ifadeleri kullanıldı.

Muhabir: Bünyamin Altıntaş