Yalova Belediyesi’nde görev yapan 100 memur, 3 aydır sosyal haklarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Memurlar, Cevdet Aydın Parkı’nda toplanarak sloganlar atarken Bağımsız Yerel Hak-Sen Genel Başkan Yardımcısı Vedat Kaya memurlara destek oldu.

Bakan Şimşek duyurdu: Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek Bakan Şimşek duyurdu: Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek

Mağduriyetin Çözülmesi Çağrısı

Belediye başkan ve yardımcılarıyla defalarca görüştüğünü fakat bir sonuç alamadıklarını vurgulayan Kaya: "Yaklaşık 3 aydan beridir maaşlarımızla alakalı, Sosyal Denge Sözleşmesi'nden doğan sosyal haklarımızla ilgili sıkıntılar yaşamaktayız. Bu sıkıntıları daha önce de belediye başkan ve yardımcılarımızla konuşmamıza rağmen herhangi bir sonuç odaklı çözüm üretilememiştir. Biz de Bağımsız Yerel Hak-Sen üyeleri olarak, toplamda 100 kişiye yakın personel arkadaşlarımızla, basın açıklaması ardından yarım gün iş bırakma eylemi kararı aldık" açıklamasında bulundu.

Yalova Belediyesi’nde çalışan 270 memurun haklarını alamadıklarını ileten Kaya: "270 memur personelimizin, sosyal haklarını alamamaları, ödemelerin yapılmaması, öncesinde Kurban Bayramı'nda, şimdi de okulların açılma dönemi olan eylül ayında çok büyük sıkıntılara düşürmüştür. Bu zamana kadar çoğu arkadaşım, maaş hesaplarında eksiye geçmediklerini ama 2 aydır eksi hesapta olduklarını dile getirmektedir. Bu mağduriyetin çözülebilmesi için böyle bir eylem kararı aldık.” sözlerini kullandı.

Kaya: “Özellikle bütçe olarak baktığımızda, kendi adıma şöyle söyleyeyim, benim kızım İstanbul'da üniversiteye gidiyor. Kızımın cebine ne yazık ki 2 hafta önce okula giderken 2 bin TL koyabildim. Bu mağduriyetin giderilebilmesi için hak arayışındayız” sözlerini kaydetti.

Yarım gün iş bırakan 100 memur, gerçekleştirdikleri basın açıklamasının sonrasında belediye binasının ön kapısından girerek arka kapısından çıkıp eylemlerini sonlandı.

Kaynak: Haber Merkezi