Gündem

Belediyelerin sinekle mücadele sınavı

Ankara ilçe belediyeleri yaz aylarının başlamasıyla birlikte haşereye karşı mücadele çalışmalarını artırdı. Dip bucak ilaçlama yapılıyor…

Abone Ol

Başkent Ankara’nın metropol ilçeleri ve dış ilçelerinde yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sinek ve zararlı vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları tam gaz devam ediyor.

İlçe belediye başkanlıklarına ait sosyal medya hesaplarında yapılan ilaçlama ve temizlik çalışmalarına ilişkin paylaşımlar da bu süreçte artmaya başladı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “İlçemizde sivrisinek üreme kaynağı oluşturabilecek her türlü su birikintisi, sazlık alan ve bataklıklarda larva çalışmaları yapmaya devam ediyoruz. Karasinek üreme kaynağı olabilecek çöp konteynerleri, organik atıkların bulunduğu yerleri de düzenli olarak temizleyip ilaçlıyoruz” dedi.

Pursaklar Belediyesi de ilçede tamamlanan ilaçlama çalışmalarından sonra kokularla mücadele için harekete geçmiş durumda. Belediye Başkanı Ertuğrul çetin yaptığı açıklamada “kokularla mücadeleye devam” dedi.

Şereflikoçhisar Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise “ Vektörel mücadelemizi sürdürüyoruz. İlçe genelinde cadde cadde, sokak sokak ilaçlama çalışmalarımız gece, gündüz devam ediyor. İlmek ilmek, huzur ve güven için sahadayız” denildi.

Bir süre önce ilçe sınırlarında geniş çaplı temizlik ve ilaçlama faaliyeti gerçekleştiren Çankaya Belediyesi de en son yaptığı açıklamada,”Mühye Köyü'ndeki Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda bayram sonu temizliği yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Beypazarı Belediyesi de Şeyh İsmail Efendi Türbesi’nde çim biçme ve çevre temizliği çalışmalarını titizlikle tamamlardı. “Temiz ve bakımlı bir çevre için çalışmalarımız devam edecek” açıklaması yapıldı

Çubuk Belediyesi de son olarak özel ekipler tarafından ilçede bulunan çöp konteynerleri haşerelere ve kokuya karşı dezenfekte etti.