"Ben Bu Cihana Sığmazam" dizisinin final yapmasının ardından ATV'de "Alan" isimli yarışma programını sunmaya başlayan Oktay Kaynarca, Biz Bize programında yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. Kaynarca,

"Şehir milliyetçiliğini sevmem. Ülke milliyetçiliğini severim. Ben Türkiyeliyim. Memleketimle gurur duyuyorum. Baba topraklarımız burası. Türkiye milliyetçisiyim"

ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine sosyal medyada ve bazı kesimlerden eleştiriler geldi.

INSTAGRAM'DAN SERT YANIT

Oktay Kaynarca, Instagram hesabından yaptığı uzun açıklamayla eleştirilere şöyle cevap verdi:

"Eli sopalı, ağzı salyalı, değnekçi yargısız infazcılar. Biliyorum, okumak sizin işiniz değil. Siz, size işaret edilene bilginiz olmadan fikriniz varmış gibi saldırmayı seçersiniz"

Milliyetçiliğin sadece kendi bildiği olduğunu savunanlara ithafen konuştuğunu belirtti.

“ŞURALIYIM BURALIYIM KLİŞELERİNDEN HOŞLANMAM”

Beş sayfalık açıklamasında Kaynarca, bölge milliyetçiliğini sevmediğini, ülke milliyetçiliğini benimsediğini ifade etti.

"Şuralıyım buralıyım klişelerinden hoşlanmam. Her yerden adam çıkar. Dolayısıyla ben Türkiyeliyim cümlemi eğip büküp saldıracak insanlara cevaben; Türkiyeli bir Türküm ve Türk olmaktan her daim gurur duydum. Evet, Türkiyeliyim, evet Türküm"

dedi.

Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti Genç KYK yurdundan atladı, hayatını kaybetti

“EVET, BEN TÜRKİYELİYİM”

Kaynarca, Türkiyeliyim demenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak anlamına geldiğini vurguladı ve;

"Bayrağımın dalgalandığı her karış toprak parçası benim için kutsaldır ve o toprakların toplamına Türkiye denir. Evet, ben Türkiyeliyim. Türküm. Tam bağımsız, laik Türkiye milliyetçisiyim ve ülkemin çıkarları benim için her şeyden önce gelir"

ifadelerini kullandı.

“HAKKIMDA SÖYLEMEDİĞİNİ BIRAKMAMIŞ”

Oktay Kaynarca, kendisini eleştirenlerin biraz araştırma yapmasını tavsiye ederek, şu cümleleri aktardı:

"Maalesef bir partinin Genel Başkan Yardımcısı, hakkımda söylemediğini bırakmamış. Peşin hükümlü olmayan, araştıran, soran, anlamayı seçen insanlardan bahsediyorum. 'Kimsenin tanımadığı vasat biri iken dizi ile gelen şöhret ve paranın konuşturduğu bu zat Türkiyeli modasına uymuş konuşuyor' cümlelerine cevaben: Keşke beni biraz araştırsaydın ve nerede nasıl durduğumu biraz sorup soruştursaydın"

“TÜRKİYELİ BİR TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM”

Kaynarca, ülkede olanlara yokmuş gibi davrananlara karşı seslerini yükselttiklerini ve bunun bedelini ödediklerini belirterek şöyle dedi:

"Biz ülkemizin büyük bir özgürlükler ülkesi olduğuna inanarak büyüdük ve öyle de öleceğiz. Üst kimliğimiz Türk, ülkenin resmi dili Türkçe ve bayrağımız da Türk bayrağıdır. Yaşasın tam bağımsız, laik ve demokratik Türk Cumhuriyeti diyen herkes Türkiyelidir ve ben Türkiyeli bir Türk olmaktan gurur duyuyorum"

SIRRI SÜREYYA ÖNDER İLE KAHVALTI FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Tartışmalar devam ederken, Kaynarca'nın DEM Partili Sırrı Süreyya Önder ile birlikte kahvaltı yaparken çekilmiş bir fotoğrafı da ortaya çıktı. Bu yeni gelişme, tartışmalara yeni bir boyut kazandırarak daha da alevlendirdi.

Muhabir: Haber Bülteni