Belediyeden yapılan açıklamada, Filistin bayrağının yerde resmedilmesinin kamu vicdanını yaraladığı ifade edilerek, "Bayrak yerine Filistin intifadasının simgelerinden Hanzala'nın sembolik resmi kalıcı olarak çizilmek üzere alana asılmıştır. Filistin bayrağı ise hak ettiği yerde, gökte dalgalanacaktır" denildi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Direnen ulusun bayrağı yerde değil gökte olur" ifadesini kullandı.

Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Merdivenlerdeki Boyalar Silindi

Beyoğlu Belediyesi ekipleri, YediHilal Derneği'nin Filistin'e destek amacıyla Cihangir merdivenlerini Filistin bayrağı renklerine boyamasının ardından, boyaları temizledi. Belediyeden yapılan açıklamada, Filistin bayrağının bir merdiven üzerine resmedilmesinin birçok kişinin duygularını incittiği belirtildi.

Hanzala'nın Resmi Asılacak

Belediyeden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Cihangir'de Salı Pazarı Yokuşu olarak bilinen merdivenlerin Filistin bayrağının renkleriyle boyanması üzerine açıklama yapma gereği doğmuştur. 4 Ağustos 2024 Pazar günü saat 06:00 sularında kimliği belirsiz bir grup tarafından boyanan merdivenler, kamu vicdanını yaraladı. Beyoğlu Belediyesi olarak, ulusların bayraklarını kutsal kabul ettiğimizden, Filistin halkını incitmemek adına, bayrak yerine Filistin intifadasının simgelerinden olan Hanzala'nın sembolik resmi alana asılmıştır. Filistin bayrağı ise hak ettiği ve kendisine yakışır bir noktada dalgalanacaktır."

Başkan Güney: "Bayrak Yerde Değil Gökte Olmalı"

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Direnen ulusun bayrağı yerde değil gökte olur" diyerek, şunları söyledi:

"Filistin halkı soykırımcı saldırılara karşı insanlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesi veriyor. Ancak, ulusun bayrağını yürüyüş güzergahında bir yere resmetmek incitici ve yanlıştır. Bu nedenle merdivendeki bayrak resmini kaldırmamız zorunlu hale geldi. Filistin davasının sembol çizimlerinden Hanzala resmi sembolik olarak duvara asıldı ve kalıcı olarak da uygulanacak. Filistin bayrağı ise kendisine yakışan bir noktada yerini alacak."

"Ulusal simgelere saygı duyarak savunmayı sürdüreceğiz"

Başkan Güney, uygulama sırasında emniyet güçlerine teşekkür ederek, halkın yanlış anlamaları önlemek adına bilgilendirildiğini belirtti. Açıklamasında, "Emniyet güçlerimizin desteğiyle, bu çalışmanın yanlış anlaşılmalara yol açmaması için komşularımızı merdivenlere asılan pankartlarla bilgilendirdik. Filistin halkının haklı davasını, ulusal simgelere saygı duyarak savunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Muhabir: Haber Bülteni