Beyoğlu Şahkulu Mahallesi Küçük Hendek Caddesi üzerindeki 5 katlı otelin çatı katında saat 14.30 sıralarında elektrik kontağından kaynaklanan yangın çıktı. Yangın, otelde bulunan turistler ve personel arasında paniğe neden oldu.

Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı! Ankara'da kavga hastanede devam etti: Yaralıların yakınları yeniden çatıştı!

Olayın Detayları

Yangın esnasında otelde bulunan turistler ve personel hızla tahliye edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, can kaybı ve yaralanma olmaması sevindirici bir haber oldu. Ancak yangın sonrası otelin çatı katında maddi hasar meydana geldi.

Panik Yaşandı 

Galata esnafından Ömer Keskin, yangın anını şu sözlerle anlattı: "Ben burada oturuyor kahve içiyordum. Bir baktım dumanlar falan çıkıyor. Sonra bir baktık çatı yanıyor. Çok fenaydı. Turistler, herkes çığlık çığlığa kaçıyordu. Bir tane kadın sinir krizi geçirdi. Mal sahibiymiş, yazık oldu kadına.”

İtfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın esnasında yaşanan panik, itfaiyenin kontrolü sağlamasıyla sona erdi. Yangın sonrası otelin çatı katında oluşan maddi hasar, otel yönetimi tarafından tespit edilmeye başlandı.

Yangının çıkış nedeni olarak elektrik kontağı belirtilirken, olayla ilgili incelemeler devam ediyor. Yangın, Beyoğlu'nda korku dolu anlar yaşatsa da itfaiye ekiplerinin başarılı çalışmaları sayesinde can kaybı ve yaralanma yaşanmadan kontrol altına alındı.

Kaynak: İHA