Bilecik'te 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Şefik Aygöl, Milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda Bilecikli vatandaş katıldı.

Tören, protokol üyelerinin çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Jandarma Teğmen Ahmet Altun günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Altun, konuşmasında, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda temel teşkil eden 30 Ağustos 1922 zaferinin 102. yılını ulusça kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Türk milleti, kahraman ordusuyla birlikte 102 yıl önce tarihe damgasını vurarak eşine az rastlanır bir zafer kazanmıştır" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, öğrenciler günün anlamını anlatan şiirlerini okudular ve resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Geçit töreninde, jandarma gösteri timinin silahlarla gerçekleştirdiği gösteri büyük ilgi gördü. Gazilerin gururla yürüyüşleri ise alkışlarla karşılandı.

Manavgat'ta arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti Manavgat'ta arazi anlaşmazlığı cinayetle bitti

Kaynak: İHA