Başkent Ankara'nın Sağlık konusunda önemli bir yükünü çeken Bilkent Şehir Hastanesi'nde bu sabah vatandaşlar numaratör sorunu yaşadı. Ortopedi Bölümünde yaşanan bu sorun işlemlerin ağırlaşmasına neden oldu.

İstanbul Boğazı’na lağım suyu akıyor İstanbul Boğazı’na lağım suyu akıyor

Gerek giriş için alınan sıramatik /numaratörlerde gerekse işlem için beklenen bankolarda elektronik numaratörlerin çalışmaması vatandaşları ve çalışanları zor bir duruma düşürdü. Özellikle şehir dışından gelen hasta yakınlarının yaşanan sorunu anlayamaması ve çözüm noktasında görevlilerle yaşadıkları diyaloglar çözüm üretmedi.

RANDEVULU HASTALAR ETKİLENMEDİ

Daha çok 182 ve MHRS sisteminden randevu almayıp sabahın altısında gelerek kayıt için bekleyen vatandaşların yaşadığı bu durumdan ötürü vatandaşlar tepki gösterdi. Banko numaratörlerinde bir gün öncesinin sıra numaraları yazarken bugünün güncel sıra numaralarının yazmaması sorunun temelini oluşturdu. Elektronik numaratör sistemi çalışmayan Bilkent Şehir Hastanesi'ndeki Ortopedi Polikliniğinde bu sabah yaşanan sıkıntılar sıkıntılardan ötürü yer yer sinirler gerilirken banko görevlileri sıra numaralarını tek tek çağırarak vatandaşlara yardımcı oldu.

Muhabir: Onur Dedeoğlu