THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

Bill Gates, CNBC Make It’e verdiği son demeçte, en büyük endişelerini dile getirerek, dünya genelinde artan huzursuzluğun büyük bir savaşı tetikleyebileceğini söyledi. Gates, “Eğer büyük bir savaştan kaçınabilirsek, önümüzdeki 25 yıl içinde büyük olasılıkla yeni bir pandemi ile karşı karşıya kalacağız” ifadelerini kullandı.

ABD’ye Eleştiri: Beklentilerin Gerisinde Kaldı

Açıklamalarında Amerika Birleşik Devletleri’ne de eleştiriler yönelten Gates, dünyanın liderlik beklediği bu ülkenin, pandemi hazırlıklarında ve diğer kritik konularda beklenen performansı göstermediğini belirtti. Gates, ABD’nin küresel sorunlara çözüm üretmede daha aktif bir rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Komplo Teorilerinin Hedefinde

Gates'in pandemilerle ilgili yaptığı önceki uyarılar, özellikle COVID-19 öncesinde, komplo teorisyenlerinin ilgisini çekmiş ve sık sık spekülasyonlara konu olmuştu. Bilim insanları ise, Gates’in uyarılarının gerçekçi olduğunu ve pandemilerin iklim değişikliği, nüfus artışı gibi faktörlerle daha sık hale geleceğini belirtiyor.

Kitabında da Bu Konuya Dikkat Çekti

Bill Gates, 2022 yılında yayınladığı “Bir Sonraki Pandemiyi Nasıl Önleriz” adlı kitabında, salgınlarla mücadele için hükümetlere çeşitli tavsiyeler sunmuştu. Kitapta, daha etkili karantina önlemleri, hastalık takibi ve aşı araştırmalarına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Gates, 2020’deki pandemi sürecinde hükümetlerin yetersiz kaldığını eleştirmişti. Bu uyarılar, Gates’in komplo teorisyenlerinin hedefi olmasına yol açsa da uzmanlar, Gates'in öngörülerini bilimsel gerçeklere dayandırıyor.

Muhabir: Haber Bülteni