BİNA VAR HİZMET YOK

Her sokağında bir anısı olan güzel Haymana'm, küçücük çocuklardık, Cimcimenin oralarda topaç çevirir, misket oynardık, bazen de lastik tekerlek yuvarlar kendimizce eğlenirdik..Otobüs yazıhaneleri oradaydı günlük kavgalar olurdu, utanç ve kaygıyla çocuk aklı o çirkin hadiseleri izler ve üzülürdük.. Hep serzenişte bulunurduk Haymana neden hiç gelişmiyor, hep aynıyız diyerek. Yıllar yıllar geçti eski Haymana yine eski Haymana.

Ben nacizane; Haymana için gönüllü turizm elçisiyim, beni bilen yazılarımı takip edenler iyi bilir. Romanlarımda Haymana ve kaplıcalarımızı tanıtırım, seminerlerde, makalelerimde, toplantılarımda her yerde, kaplıcalarımızı ballandıra ballandıra anlatır ve herkese tavsiye ederdim!! Çok büyük Kaplıca reklamları yapmışımdır. Bunu gönüllü olarak Haymana aşığı olarak yaptım lakin, hatamı etmişim bilemedim ?

19/06/2020 saat öğleden sonra sıraları her hafta olduğu gibi bu haftada meşhur şifa merkezi kaplıcaya gitme kararı aldım, bu sefer misafirim yoktu, iyi ki yoktu!! Önce Seyran Kaplıcasına gittim kapalıydı, niye kapalıydı?.Taktir yönetimin tabi ki.. Akabinde Cimcime Sultan kaplıca tesislerine gittim, hemen kaplıca önünde uygun bir park alanına aracımı park ettim, gözüm giriş kapısında maske takın yazısı var mı?, diye oralara ilişti hiç bir uyarıcı yazı yoktu. Daha önceleri galoş konusunda personellerin BAĞIRDIKLARI ve kızdıkları için hemen ayakkabılarımın üzerine galoş giydim. GALOŞ GİYİN YAZISI DEV PUNTOLARLA YAZILIYDI. Kasadaki hanım efendiye müşteri olduğum için giriş ücretini uzattım oda fişimi verdi, dışarıdan geldiğimi gördüğü halde, hemşire hanım ateşinizi ölçüldü mü ? diye sordu.. Bende hayır ölçülmedi dedim. hanım efendi hemşire hanıma ateşinizi ölçtürün dedi. Sağıma soluma baktım kimse yok, bir müddet sonra genç yaşlarda bir genç kız çocuğu geldi, elinde ateş ölçer vardı. Kafamı uzattım ateşimi ölçtü.. Ateşim normal çıktı. Gerçekten çok güzel bir uygulama diye içimden düşünürken, Hemşire hanım neden maske takmadığımı sordu? Keşke maske takın deseydi. Hemen aracımdan maskemi alır takardım. Çok haklı malumunuz Pandemi var ve yasal zorunluluk. Çok utandım mahcup oldum. Bir an aracıma gidip maske almaya niyetlendim, Hemşire hanımın üslubu uyarıdan çok azarlamaya dönüştü. Bende kaplıca içerisinde de takılacak mı, diye sordum? sesinin tonu iyice değişti, kendisinden maske istedim artık çileden çıkmıştı genç hemşire hanım. Etrafa baktım uyarıcı hiç bir tabela yok, yazı yok, az ilerde kantin var orada mayo, şort, sabun vs. ne ararsanız var ama maske yok. Giyinme alanına 5 adım var, bu beş adım yerde yemediğim azar kalmadı, geldiğime geleceğime pişman oldum. Geçen hafta Medrese kaplıcasına geldiğimde kimse maske sormadı, ateş ölçmedi, kayıt yapmadı... Bir çalışan bey geldi ondada maske yok, bir diğerinde de maske yok Aman Allah'ım bu maskesizlerde beni uyarıyor neredeyse dövecekler, Bir yandan kasadaki bayan yüksek sesle bağırıyor.. Hemen giyinme soyunma alanlarına geçtim, burada maske takılmıyor, ayrı bir cumhuriyet, iki adım ötede beni personel neredeyse dövecekti, iki adım ilerde maske serbest. Hala arkamdan seslerin geldiğini duyuyorum.

Devamı Haftaya..