Gündem

Binyamin Netanyahu’nun oğlu İsrail ordusunu ihanetle suçladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, İsrail ordusunu ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet'i (Şabak), 7 Ekim 2023 olayları ile ilgili "ihanetle" suçladı. Yair Netanyahu, Twitter (X) sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesi'nin 7 Ekim'deki başarısızlıklarla ilgili soruşturmayı temmuz ayındaki duruşmaya kadar durdurma kararına sert tepki gösterdi.

Abone Ol

Yair Netanyahu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada,

"Neyi gizlemeye çalışıyorlar? İhanet yoksa neden dış ve bağımsız tarafların soruşturma yapmasından korkuyorlar?"

diyerek tepkisini dile getirdi. Ayrıca, "7 Ekim'de Hava Kuvvetleri neredeydi?" sorusunu gündeme getirdi.

DEVLET SORUŞTURMA KOMİTESİYLE İLGİLİ BÜYÜK İDDİA

Yair Netanyahu, Devlet Soruşturma Komitesi'nin bir Yüksek Mahkeme yargıcı tarafından yönetildiğini ve bu nedenle sol kesim için bir örtbas komitesi olarak kullanıldığını savundu. Netanyahu’nun bu açıklamaları, ülkede geniş yankı uyandırdı.

BİNYAMİN NETANYAHU DA SUÇLAMIŞTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 7 Ekim'deki saldırılarla ilgili İsrail ordusu ve Şin-Bet'i " güvenlik ve istihbarat zafiyeti" nedeniyle eleştirmişti. Netanyahu'nun suçlamaları da ülke medyasında geniş yer buldu.

ERKEN UYARIDAN HABERSİZ OLDUJLARI ÖNE SÜRÜLDÜ

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve üst düzey askeri yetkililerin, saldırılarla ilgili alınan "erken uyarıdan" habersiz olduğu iddiaları da ortaya atıldı. Medya kaynaklarına göre, Genelkurmay Başkanı Halevi ve Güney Komutanlığı yetkilileri bu istihbarattan günler sonra haberdar oldu ve şaşkınlık yaşadılar.

İSRAİL'DE SİYASİ ÇALKANTILAR

İsrail'de, ülke tarihinin "en sağcı hükümeti" olarak nitelendirilen Netanyahu hükümetine karşı muhalefet eden kesimler, Başbakan'ın istifa etmesi ve erken seçim yapılmasına ilişkin çağrılarını artırıyor. Buna karşın Netanyahu, 7 Ekim 2023'te Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının düzenlediği saldırıda sorumluluğu üstlenmekten kaçındı ve erken seçim çağrılarına kapıyı kapattı.