Fils, konuşmasında Haiti’nin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek ülkesinin ciddi bir güvenlik krizinde olduğunu vurguladı. Ülkede çetelerin kontrolü ele geçirdiğini ifade eden Haiti lideri, Birleşmiş Milletler'den ülkeye Barış Gücü gönderilmesini talep etti. "Haitililer, özellikle başkent Port au Prince çevresinde serbestçe dolaşmaktan ya da okula gitmekten korkuyor," diyen Fils, bu durumun toplumsal hayatı felç ettiğini belirtti.

İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı İstanbul-Londra Uçuşunda Olay: Yolcu Tutuklandı, Fabrikalar Yalanı Ortaya Çıktı

Çeteler Ülkeyi Esir Aldı

Haiti'nin başkentinde ve çevresindeki bölgelerde halkın özgürce hareket edemediğini vurgulayan Fils, bu güvensizlik ortamının Haiti'nin ekonomik ve sosyal yapısını zayıflattığını söyledi. "Ülkemizin kurumları çökmekte, ekonomimiz felç olmuş durumda ve vatandaşlarımızın geleceğe dair umutları giderek azalıyor," ifadeleriyle Fils, acil uluslararası yardıma ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Fils’in konuşması sırasında yaşanan su kazası salonda kısa süreli şaşkınlık yaratırken, Haiti'nin içinde bulunduğu derin krizin ciddiyeti BM Genel Kurulu'nda tekrar gündeme taşındı.

Muhabir: Haber Bülteni