Konak Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında şarkıcı Şevval Sam ile bir konser anlaşması yaptı. Edinilen bilgilere göre, Şevval Sam'a iki saatlik performansı için 5 milyon 300 bin lira ödeme yapılacak.

Lübnan’dan tahliye edilenler İstanbul’a getirildi Lübnan’dan tahliye edilenler İstanbul’a getirildi

5 MİLYON 300 BİN LİRALIK KONSER ANLAŞMASI

Konak Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığıyla imzaladığı anlaşmaya göre, 29 Ekim'de Karantina Meydanı'nda gerçekleşecek olan konser için 4 Ekim 2024'te yapılan anlaşma uyarınca, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan konserin gerçekleştirilmesi durumunda, Şevval Sam kaşe bedeli olarak 5 milyon 300 bin lira alacak.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Belediyenin birkaç saatlik bir konser için böyle yüksek bir ödeme yapacak olmasına vatandaşlar sert tepki gösterdi. Sosyal medyada birçok kişi, belediyenin harcama politikasını eleştirerek tepkilerini dile getirdi. Vergilerle finanse edilen bu konser bütçesi, özellikle ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde eleştirilerin hedefi haline geldi.

BAŞKAN DAHA ÖNCE BORÇ SORUNUNA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, görevi devraldığında belediyenin 1 milyar liralık borç içinde olduğunu belirtmişti. İşçilerin maaşlarını zamanında ödeyemediği için eleştirilen Mutlu, daha önce yaptığı açıklamada "Borç içinde bir belediyeyiz, bunu açıkça söylüyorum. Gerekirse pankart da asarım. Beni maaşları zamanında ödeyemeyen biri gibi gösterenlere de teessüf ediyorum" demişti.
Şevval Sam’a ödenen yüksek konser ücret sonrası belediyenin borç içinde olduğunu söyleyen başkana tepkiler çığ gibi büyüdü.

Ga Gzh8J W0 A Ap Ru

Kaynak: Haber Merkezi