Olayın ardından AK Parti yetkilileri esnafa destek vermek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, cezaya maruz kalan esnafı ziyaret ederek dayanışma mesajı verdi.

Cezaya Tepkiler Büyüyor

Söz konusu cezanın ardından sosyal medyada ve kamuoyunda geniş yankı uyandı. İşletme ortaklarından Ferhat Sevgi, cezaya rağmen duruşlarını savunduklarını belirterek, "Bu cezayı bir şeref madalyası olarak taşıyacağız" dedi. Sevgi, ortağı Mesut Bey ile birlikte bu boykot kararının arkasında durduklarını vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada cezanın gereksiz olduğunu belirterek, “Bu kadar anlamlı bir cezayı hak etmek çok zor” ifadesini kullandı. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin de sosyal medya hesaplarından ziyareti paylaşarak esnafa olan desteğini gösterdi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den tasarruf tedbiri: Uygulama otelinde konakladı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den tasarruf tedbiri: Uygulama otelinde konakladı

Yerel Halktan ve Esnaftan Yoğun Destek

Ceza alan işletmeye sadece AK Parti yetkililerinden değil, geniş bir halk kitlesinden de destek geldi. Ferhat Sevgi, birçok kişinin cezanın ödenmesi için kendilerine ulaştığını belirtti. Sevgi, "Gazze’den bize ulaşanlar bile duruşumuzdan ötürü Allah razı olsun diyerek, harcımızı ödemek istediklerini söyledi" ifadelerini kullandı.

Filistin'e Destek Mesajları Sürüyor

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, yaptığı açıklamada başka bir fabrikanın Filistin bayrağı astığını ve kendilerini ziyaret ettiğini belirterek, Filistin davasına olan desteklerinin süreceğini vurguladı. Ayrıca, Filistin'de hayatını kaybeden Şehit Haniye’nin cenazesine katıldığını ifade eden Cin, "Orada da Filistin halkıyla dayanışma içinde olan birçok esnaf ve fabrika sahibine teşekkür etme fırsatı bulduk" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı