Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Göç İdaresi Başkanlığı, basında ve sosyal medyada yer alan bu iddialara dair bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bazı medya organlarında ve sosyal platformlarda İçişleri Bakanımızın ev adresinde 'iki yabancı adına kayıtlı ikamet izni çıktığı' haberleri üzerine bilgilendirme yapma gereği duyulmuştur." denildi.

Yanlış Adres Beyanı

Açıklamada, "9 Mayıs 2024 tarihinde yanlış adres beyanı ile ilgili durum Göç İdaresi Başkanlığımızca tespit edilmiş olup konuya ilişkin 10 Mayıs 2024 tarihinde Mülkiye Müfettişi görevlendirilmiştir." ifadeleri yer aldı. Yanlış beyanın tespit edilmesi üzerine harekete geçen Göç İdaresi, detaylı bir inceleme başlattı.

Suç Duyurusu Yapıldı

Mülkiye Müfettişi tarafından yapılan ilk incelemeler sonucunda, N.N. ve A.H. isimli iki Azerbaycanlı askeri öğrenci ile iki sivil şahıs hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Göç İdaresi Başkanlığı, olayın titizlikle takip edildiğini ve gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını belirtti.

Muhabir: Haber Bülteni