Gündem

Bursa- Ankara arası 2 saat 15 dakika olacak

Ankara-Bursa Hızlı Tren Hattı şantiyesinde incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Burada çalışmalarımızı hızlıca devam ettiriyoruz. Bu projemiz bittiği zaman biz Ankara’dan Bursa’ya ya da Bursa’dan Ankara’ya 2 saat 15 dakikada sadece seyahat edeceğiz" dedi.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Osmaneli’den Bandırma’ya kadar uzanacak 201 kilometrelik yüksek hızlı tren projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"Bursa-Ankara arası 2 saat 15 dakika olacak"

Projenin ilk aşaması olan Bursa’ya kadar uzanan 106 kilometrelik bölümdeki tüm idari sorunların çözüldüğünü belirten Uraloğlu, ray döşeme çalışmalarının da yüzde 30 oranında tamamlandığını ifade etti. Bakan Uraloğlu, tünellerin tamamlandığını ve projenin 2025 yılı sonunda bitirileceğini vurguladı. Proje tamamlandığında, Bursa-Ankara arasında 2 saat 15 dakika, Bursa-İstanbul arasında ise 1 saat 15 dakikada seyahat edilebilecek.

Kuzey Çevre Otoyolu projesi 2025 sonunda tamamlanacak

Bursa’da devam eden diğer projeler hakkında da bilgi veren Uraloğlu, 24 karayolu projesinin sürdüğünü ve bu projelerin toplam maliyetinin 20 milyar TL’yi aştığını belirtti. Özellikle 29 kilometrelik Kuzey Çevre Otoyolu projesinin yakından takip edildiğini ve bu projenin 2025 sonunda tamamlanacağını ifade etti. Şehir içi projelerde de önemli ilerlemeler kaydedildiğini dile getiren Uraloğlu, hafif raylı sistem ve metro araçlarının alımı gibi konularda da çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Uraloğlu ayrıca, Bursa Şehir Hastanesi’ne bağlantı sağlayacak olan hafif raylı sistem projesinin önemli bir kısmının tamamlandığını ve Görükle hattındaki depo alanının yerinin belirlendiğini söyledi. Projelerin hızlı ve verimli bir şekilde tamamlanması için yerel yönetimlerle iş birliği içinde çalıştıklarını ifade eden Uraloğlu, devletin her türlü söz ve taahhüdünün arkasında olduğunu belirterek konuşmasını tamamladı.