Bursa Orhangazi Adliyesi'nde görevli İcra Müdürü ve yardımcısının tayini sebebiyle düzenlenen veda gecesi, hayat kurtaran bir müdahaleye sahne oldu. Soluk borusuna yemek kaçan avukat Güner Elçin’i, Başsavcı Enis Tekgül heimlich manevrası ile kurtardı.

Izgara salonunda meydana geldi

Olay, Orhangazi’de bir ızgara salonunda meydana geldi. Orhangazi Adliyesi'nde görevli İcra Başmüdürü Muhammed Fatih Kaya ve Müdür Yardımcısı Taha Selman Bingöl’ün tayini sebebiyle düzenlenen veda yemeğine hakim, savcılar, adliye personeli ve avukatlar katıldı. Orhangazi’de uzun yıllardır avukatlık yapan Güner Elçin de davetliler arasında yer aldı.

Aniden Fenalaştı

Yemek sırasında soluk borusu tıkanan 79 yaşındaki avukat Güner Elçin aniden fenalaştı. Yemektekiler ilk müdahaleyi yapsa da sonuç alamadı. Bu sırada Elçin’in yardımına Orhangazi Cumhuriyet Başsavcısı Enis Tekgül yetişti. Başsavcı Tekgül, heimlich manevrası uygulayarak avukat Elçin’in yeniden nefes almasını sağladı. Bursa Barosu avukatlarından olan Güner Elçin, ocak ayında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan tarafından meslekteki 50. yılı onuruna berat almıştı

.

O Anlar Kameraya Yansıdı

Başsavcı Tekgül’ün avukat Elçin’in hayatını kurtardığı anlar, gecenin düzenlendiği ızgara salonunun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, avukat Güner Elçin’in yemek sırasında fenalaştığı, ilk müdahalelerin sonuç vermediği ve Başsavcı Tekgül’ün hızla yardıma geldiği kaydedildi. Tekgül’ün heimlich manevrası sonrası Elçin’in kendine gelmesi ve salondakilerin rahatlaması da kameraya yansıyan anlar arasında yer aldı.

Türk Tabipler Ankara'da toplandı Türk Tabipler Ankara'da toplandı

Kaynak: İHA