Kaza, sabah 08.00 sularında İnegöl’ün Hamzabey Mahallesi Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde 4. Cadde üzerinde meydana geldi. Mevlüt K. (61) yönetimindeki 16 J 3016 plakalı servis minibüsü, fabrika işçilerini evlerine götürmek üzere yola çıkmıştı. Ancak minibüs, bir virajı dönerken sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı ve devrildi.

Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi Kayıp olan şahsın aracında kan izi tespit edildi! Ekipler devreye girdi

Müdahale Hızlı Oldu

Minibüs, çarpmanın etkisiyle karşı yöne geçerek devrildi. Olayın ardından, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye 112 acil sağlık ekipleri, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, minibüs içerisinde sıkışan yaralı işçileri çıkarmak için yoğun çaba sarf etti. Yaralılar kısa sürede kurtarıldı ve ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldı.

Yaralılar Hastaneye Kaldırıldı

Kazada yaralananlar arasında sürücü Mevlüt K. ile işçiler Fadime S. (18), Nagihan D. (45), Zübeyde E. (38), Fatma M. (26), Merve İ. (18), Behiye E. (20), İpek Ö. (19), Nesrin S. (43), Pelin D. (18), Mehmet A. (48), Elanur Y. (18) ve Nazan T. (44) yer alıyor. Yaralılar, İnegöl Devlet Hastanesi ve çevredeki özel hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.

Soruşturma Başlatıldı

Kazanın ardından jandarma ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunarak, kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

Kaynak: İHA