Sağlık yaşam üzerine verdiği tavsiyelerle sık sık uyarılarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay ev temizliğinde kullanılan kimyasal ürünlerin saçtığı tehlikeye dikkat çekti. Karatay, özellikle çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken noktaları vurgulayarak, temizlik alışkanlıklarımızı gözden geçirmemiz gerektiği uyarısında bulundu.

Sezaryen ile estetik ameliyatları kombine etmek felakete yol açabilir! Sezaryen ile estetik ameliyatları kombine etmek felakete yol açabilir!

BEYİN HASARINA YOL AÇIYOR

Prof. Dr. Canan Karatay dezenfektan, deterjan ve çamaşır suyu gibi yaygın olarak kullanılan temizlik maddelerinin beyin hasarına yol açabileceğini ifade etti. Bu ürünlerin içerdiği kimyasalların solunmasının ve ciltle temasının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Özellikle çamaşır suyunun diğer temizlik ürünleriyle karıştırılmasının tehlikeli olduğunu vurgulayan Karatay, bu ürünlerin yerine daha doğal alternatiflerin tercih edilmesini önerdi.

DOĞAL TEMİZLİK ÜRÜNLERİ KULLANILMALI

Karatay, ev temizliğinde kimyasal maddeler yerine doğal ürünlerin kullanılmasının sağlık açısından daha güvenli olduğunu vurgulayarak kendi temizlik rutininden örnekler verdi. Karatay, çamaşırlarını sodyum karbonat ile yıkadığını ve bulaşıklarını zeytinyağlı sabunla temizlediğini belirtti. Ayrıca, temizlikte sirke gibi doğal ürünlerin kullanılmasının hem etkili hem de sağlıklı olduğunu söyledi.

ODA SPREYLERİ VE YUMUŞATICILAR SOLUNUM YOLU HASTALIKLARINA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Ev temizliğinde kullanılan oda spreyleri ve çamaşır yumuşatıcılarının da beyne zarar verebileceğini belirten Karatay, bu ürünlerin kullanımının mümkün olduğunca azaltılmasını tavsiye etti. Oda spreylerinin içerdikleri kimyasallar nedeniyle solunum yolu ve sinir sistemi üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğini vurguladı.

Karatay, doğal temizlik yöntemlerinin tercih edilmesinin hem sağlık hem de çevre açısından daha yararlı olduğunu ifade ederek, sirke, sodyum karbonat ve zeytinyağlı sabun gibi doğal ürünlerin kullanımının temizlikte yeterli olduğunu ve kimyasal maddelerin yarattığı sağlık risklerinden korunmamıza yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca, doğal temizlik yöntemlerinin çevreye olan zararını da azaltacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Haber Bülteni