Başsavcılığın kararının ardından Garipoğlu'nun intihar etmeden önceki cezaevi sürecine dair dikkat çekici açıklamalarda bulunan Epözdemir, "Ben gecikmiş bir karar olarak görüyorum ama Sayın Başsavcılığa çok teşekkür ediyoruz. Kamu vicdanı rahatlayacak, adalet tecelli edecek ve maddi gerçek ortaya çıkacak" dedi.

İNCELEMELER SONRASI CESET MEZARA GERİ KONACAK

Epözdemir, "Silivri Başsavcılığının talimatına göre Cem Garipoğlu'nun cesedi tamamen çıkarılacak ve Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Burada yapılacak inceleme sonrasında ceset mezarlığa geri konulacak" ifadelerini kullandı. Gecikmiş bir karar olarak değerlendirdiği bu durum için Başsavcılığa şükranlarını sunan Epözdemir, "Günün sonunda verdiğimiz hukuk mücadelesi karşılık buldu. Tam 10 yıldır bununla ilgili bir mücadele yürütüyoruz" şeklinde konuştu.

CEM GARİPOĞLU, CEZAYI İŞLEDİĞİNDE 18 YAŞINI DOLDURMAMIŞTI

Epözdemir, "Adli tıpta, yargıda ve kollukta ihmaller yaşandı. Bunları takip ettik. Tehditler aldık, kurşun gönderildi, mektup gönderildi. Ancak iç hukukumuzda alınabilecek en ağır ceza verildi. Garipoğlu, yaş küçüklüğünden faydalanarak ceza aldı. Biz Kartal Devlet Hastanesine gönderdiğimiz kemik yaşı tespiti istemiştik. Ancak Cem Garipoğlu, cinayeti işlediği tarihte 18 yaşını doldurmamıştı" dedi.

"CEM GARİPOĞLU İNTİHAR MEYİLLİ DEĞİLDİ"

Cem Garipoğlu’nun cinayeti, "çok hunharca" işlendiğini belirten Epözdemir, "Testere kullanıldı, kafası gitar kılıfında vücudu olacak şekilde katledildi ve Etiler’deki çöp konteynırına bırakıldı. Bu ceset tesadüfen bulundu" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Garipoğlu’nun intihar etmeden önceki ruh haline dair bilgi veren Epözdemir, "Cezaevi psikoloğu, Garipoğlu’nun 'intihara meyilli değil, intihar gerekçesi yok' dedi. Bir intihar notu yoktu ve bir gün önce ailesiyle görüşmüştü" dedi.

MEZAR 2-3 GÜNE AÇILACAK

Garipoğlu’nun mezarının 3-4 gün içinde açılacağını belirten Epözdemir, "Başsavcılıkla görüştüm ve mezarlıkta tedbir ve önlemlerin alınmasını talep ettim. Orada deliller kaybolabilir" dedi. Mezar açılmadan önce güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Epözdemir, "Adli Tıp Kurumu’na gönderilen ceset üzerinde DNA incelemeleri yapılacak ve Garipoğlu’nun kimliği doğrulanacak" diye ekledi.

Garipoğlu’nun babasının mezarın açılması talebiyle bir dilekçe sunduğunu hatırlatan Epözdemir, "Ancak bu işlem, bizim başsavcılığa yaptığımız müracaat ve taleplerimiz neticesinde gerçekleştirildi. Dolayısıyla bu işlemin taraf vekili olarak bizim de hazır bulunmamız gerekiyor" dedi.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Son olarak, "Merhum Sayın Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın mezarı adli bir soruşturma kapsamında açılabiliyorsa, Cem Garipoğlu açısından bu çok gecikmiş bir karardır. Bu nedenle tekrar Başsavcılığa teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Haber Bülteni