Cem Küçük, Erdoğan’ın bu tür olaylarda detaylı bir araştırma yapma alışkanlığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı’nın sürecin perde arkasını titizlikle incelediğini belirtti. Küçük, yazısında "AK Parti bu meseleyi asla hafife almamalıdır" dedi.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Menderes Döneminin "9 Subay Olayı"na Benzetti

Küçük, teğmenlerin mezuniyet töreninde yaşananları Menderes dönemindeki "9 Subay Olayı"na benzetti. O dönemde sadece plan aşamasında olan bir grubun birkaç yıl içinde örgütlenerek darbe yaptığını hatırlatan Küçük, şöyle dedi:

"9 Subay Olayı"nda sadece kafalarında plan vardı. 3 sene sonra iyice örgütlenip darbe yaptılar. İleride her olayda bu teğmenler korsan bildiriyle anılacaklar."

Küçük ayrıca medyada teğmenler olayıyla ilgili ilk gün net bir duruş sergilediğini belirterek, bazı kesimlerin hükümetin ne diyeceğini bekledikten sonra harekete geçtiğini dile getirdi. Küçük, sözlerine şöyle devam etti:

"Medyada ben ilk gün net konuştum. Sonradan topa girenler oldu ama onlar hükûmet ne diyecek diye bekledi. Bizim tanıdığımız Erdoğan bu tür olaylarda perde arkasını iyice araştırır, sonra gerekeni söyler. Erdoğan benim öğrendiğim, bu olayın soruşturulmasını istedi. Ona göre olması gerekeni söyleyecektir..."
Muhabir: Haber Bülteni