Barış Boyun'un liderliğindeki çetenin, motorize tetikçilerle organize ettiği suikastlerle gündeme geldiği öğrenildi. Silahlı saldırılarda çalıntı ya da kiralık motosiklet ve araçlar kullanan çete, özellikle İstanbul'da son üç yıldır aktifti. Çetenin, tetikçi ihtiyacını sosyal medya üzerinden temin ettiği ve gençleri suça çekmek için hedef aldığı belirtildi.

Ankara Akyurt’ta yangın çıktı! Saman balyaları tutuştu Ankara Akyurt’ta yangın çıktı! Saman balyaları tutuştu

Yaralama Ücret Tarifesi 

Cinayetler için belirlenen fiyat aralığı 1 ile 5 milyon dolar arasında değişirken, yaralama ve kurşunlama gibi saldırılar için de 1 milyon ile 10 milyon lira arasında ücretler talep ediliyordu. Çetenin müşteri bulma sürecinde ise iş insanları devredeydi. Uras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özavşar ve Loras Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çolak'ın, müşteri temin etmekle suçlandığı kaydedildi.

Suça Azmettirme ve Borsa Manipülasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Özavşar ve Çolak, ticari uyuşmazlık yaşayan iş insanlarına yaklaşarak, “Sorununuzu çözmemize izin verin” diyerek teklifte bulunuyorlardı. Alacak verecek anlaşmazlıklarını suistimal eden bu kişiler, ödemeler karşılığında sorun yaratan kişilere saldırı düzenliyordu. Ayrıca, çete üyelerinin borsa işlemlerine de müdahil oldukları ve hisseleri manipüle ettikleri ortaya çıktı.

Sosyal Medya Üzerinden Tetikçi Temini

Çetenin sosyal medya üzerinden gençlere ulaştığı ve tetikçi olarak kullanmak üzere suça çektiği belirlendi. Deniz Giz Bebek’in, çeteye tetikçi bulmakla sorumlu olduğu ve özellikle sosyal medya aracılığıyla gençleri suça teşvik ettiği tespit edildi.

Kaynak: Haber Merkezi