Özel’e CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve İstanbul Milletvekili Namık Tan’dan oluşan bir heyet eşlik etti.

Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret Minibüsçüler Odası Başkanı'ndan Altındağ Belediyesi'ne ziyaret

Özgür Özel, toplantıda yaptığı konuşmada, önümüzdeki günlerde Filistin’e gideceğini duyurarak, bölgedeki gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Beni Filistin'e Davet Etti"

Özel, Filistin'deki insani duruma vurgu yaparak, "Filistin'deki katliamlara dünya yeterli tepkiyi vermedi. Ancak İspanya'daki Filistin büyükelçisinin göreve başlaması ve İrlanda ile Belçika'nın Filistin’i tanıması gibi gelişmeler umut verici," dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı verimli telefon görüşmesine de değinen Özel, Abbas'ın kendisini Filistin’e davet ettiğini belirtti. Bu bağlamda, "Beni Filistin’e davet etti. Önümüzdeki günlerde ziyarette bulunacağım," ifadelerini kullandı.

Özel, Sosyalist Enternasyonal’a iki somut öneride bulundu: Gazze’de acil ateşkes sağlanması ve insani yardımların geçişine izin verilmesi için aktif girişimlerde bulunulması gerektiğini söyledi. Ayrıca, “Bir sonraki toplantımızı bütün dünyaya ciddiyetimizi ve samimiyetimizi ilan etmek üzere Ramallah’ta yapmayı öneriyorum,” diye ekledi.

Özgür Özel ABD Yönetimini Eleştirdi

CHP lideri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının neredeyse bir yıldır devam ettiğini hatırlatarak, Gazze’de 41 binden fazla insanın hayatını kaybettiğini ve bunun yarıdan fazlasının kadınlar ve çocuklar olduğunu belirtti.

Ayrıca, ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin İsrail askerlerince öldürülmesine de değinen Özel, “ABD yönetimi, kendi vatandaşının hakkını dahi koruyamamıştır. Bu pasif tavrı terk etmelidir,” dedi. Özel, ABD’nin Ayşenur’a karşı sorumluluklarını yerine getirmesinin insanlığa karşı da bir sorumluluk olduğunu vurguladı.

Muhabir: Haber Bülteni