Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir ve Aydın'daki büyük yangın bölgesinde inceleme yaptı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Selçuk ilçesi ile Aydın'ın Kuşadası ilçesi arasında meydana gelen ve 350 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesini ziyaret etti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'in Selçuk ilçesi ile Aydın'ın Kuşadası ilçesi arasında meydana gelen ve 350 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın bölgesini ziyaret etti. Özel, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda partililer ve yerel yöneticiler tarafından karşılandıktan sonra, yangın alanında incelemelerde bulundu.

Yangının başladığı Cumartesi günü İzmir-Aydın sınırından Selçuk'a sıçrayan alevler, büyük bir alanı etkisi altına aldı. Bölgede etkili olan yangınla mücadelede İzmir ve Aydın büyükşehir belediyelerine bağlı itfaiye ekiplerinin tüm imkanlarıyla mücadele ettiğini belirten Özel, yangın söndürme çalışmalarına katılan herkese teşekkürlerini iletti. Ayrıca, Ege Bölgesi'ndeki tüm illerin yangınla mücadelede sergilediği dayanışmayı övgüyle anlattı.

Özel'in ziyareti sırasında Arvalya Orman Kampı'nda da incelemelerde bulunarak, yangından etkilenen vatandaşlara 'geçmiş olsun' dileklerini iletti ve bölgenin en kısa sürede eski haline getirilmesi için gereken desteğin sağlanacağını vurguladı. Yangın sonrası bölgeyi ziyaret eden Özel, alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı, gelecekte benzer felaketlerin önlenmesi için alınması gereken önlemler üzerinde durdu.

ALINMASI GEREKEN TEDBİR VAR

İzmir ve Aydın’ın toplam 8 ilçesinde ve 14 noktasında aynı anda orman yangını çıktığına dikkat çeken CHP Lideri Özgür Özel, yangınların çıkış nedeni ile ilgili araştırmaların sürdüğünü belirtti. Orman yangınlarının yüzde 98’inin insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Özel, şöyle konuştu:

"Böyle acılar yaşamamak için bütün vatandaşlarımızı çok daha dikkatli olmaya çağırıyorum. Bütün belediyelerimizin hem tedbir, hem önlem, hem de öngörüyle çalışma yürütmesi gerekiyor. Ege’deki orman yangınlarına karşı nasıl daha ciddi önlemler alınabileceği konusunda Ege Belediyeler Birliği bünyesinde çalışacağız. 2021’de 350 bin hektar, yani buradakinin bin katı orman kaybettiğimiz dönemde yerel yönetimleri bu işin dışında tutmaya çalışan bir yaklaşım vardı. Geçen Cumartesi günü bunu burada görmedik. Bundan dolayı memnunuz. Ama merkezi hükümetin alması gereken çok tedbir var. 3 yıl öncesine kadar sergilenen ‘bize helikopter lazım değil’ yaklaşımının nelere mal olduğunu görmüştük. Tüm bunları konuşmak ve konunun enine boyuna ele alınabilmesi için geçtiğimiz hafta TBMM’ye kapsamlı bir önerge verdik. Konunun takipçisi olacağız”