CHP Genel Merkezi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı TBMM’de ayakta karşılama kararına parti içerisinden geniş çaplı tepkiler yükseldi. 127 milletvekilinden oluşan CHP grubunda, yarısından fazlası bu karara tepki olarak TBMM Genel Kurulu'na girmedi. Bu durum parti içinde derin bir bölünmeye yol açtı.

Ayağa Kalkmayan Vekiller Kimler?

Genel Kurul'a giren yaklaşık 60 CHP milletvekili arasında ise bazı isimler de karara uymadı. Engin Altay, Uğur Bayraktutan, Onur Konuralp, Fethi Açıkel, Arife Sibel Yanıkoğlu, Sibel Suiçmez ve Harun Özgür Yıldız, Cumhurbaşkanı Erdoğan salona girdiğinde ayağa kalkmadılar. Bu isimlerin, protestolarını daha belirgin hale getirmek için basın locasına dönerek oturmaya devam ettikleri belirtildi.

Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor! Melih Gökçek’in beraat kararı bozuldu: Yargılama yeniden başlıyor!

“Değişimciler” de Karşı Çıktı

Genel Kurul salonuna girmeyen milletvekilleri arasında, CHP içinde "değişimci" olarak bilinen ve Özgür Özel'e yakınlığıyla tanınan yaklaşık 10 ismin de bulunduğu kaydedildi. Bu grup, partinin genel yönetiminde değişim çağrıları yapan kanadın önde gelen isimlerinden oluşuyor.

Muhabir: Haber Bülteni