Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan arasındaki gerginlik, Özcan’ın disipline sevk edilmesiyle yeni bir boyut kazandı. Özcan, X hesabından Kılıçdaroğlu’nu hedef alan sert ifadeler kullandı ve bu durum CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından ihraç talebiyle disipline sevk edilmesi kararına yol açtı.

Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’na yönelik şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hatırlatmak için söylüyorum... Geçen yıl bu zamanlar DEĞİŞİM adı altında Ankara’ya yürüyordum! Herkes sessizdi neredeyse! Yürüyüş sonunda koltuk attığım kişi, Kurultay'da da, şimdi yaptıklarıyla da koltuk sevdasını gösteriyor! 50 sadık vekili varmış! Sen Tanrı mısın, tarikat lideri mi? Ne demek sadık vekil?”

Bu sert sözlere karşılık olarak Kemal Kılıçdaroğlu ise şu yanıtı verdi:

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

“Serseri mayın gibisin. Dengeni yitirmişsin. Bu söylemlerinle partiyi zora sokuyorsun… Kimse söylemiyor, ben söyleyeyim; Aklını başına al… Tanju, ne kadar kin varmış içinde… Kinini daha da diri tut ve kork! ‘Tanrı mısın?’ Ne demek? Allah’a sığınırım. ‘Tarikat lideri misin?’ Ne demek? Hayatım tarikatlarla mücadele ederek geçti.
Eleştiri bizim partimiz için ekmek ve su gibidir, başımın üstünde yeri vardır. Ama saygısızlığa, edepsizliğe ve arsızlığa ne ben ne de Cumhuriyet Halk Partisi müsaade etmez. Gün olur ecel vuku bulursa cenazeme katılmanı istemiyorum… Yazık sana, sana verdiğim emeklere…”

İhraç Talebiyle Disipline Sevk Edildi

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, Tanju Özcan’ın ihraç talebiyle disipline sevk edilmesine karar verildi.Bu gelişme, parti içindeki gerilimin daha da artmasına neden oldu.

Muhabir: Haber Bülteni