Gündem

CHP'yi hedef alan Yüksel Arslan’a Mansur Yavaş’tan twiti sil uyarısı geldi!

Bağımsız milletvekili Yüksel Arslan'ın CHP’yi hedef aldığı düşünülen sert açıklamaları siyasette tartışma yaratırken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu açıklamalara katılmadığını belirtti ve Arslan’a twitini silme tavsiyesinde bulundu.

Abone Ol

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'a yakınlığı ile bilinen bağımsız Ankara milletvekili Yüksel Arslan, sosyal medya üzerinden yaptığı sert bir paylaşımda isim vermeden Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) hedef aldığı yorumlar yaptı.. Arslan, paylaşımında "Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, 'Proje Çocuk' denir, 'Mustafa Kemal'in Askeri' denmez" ifadelerini kullanarak, terör örgütleri ve vatan hainleriyle işbirliği yapanların Atatürk'ün mirasına ihanet ettiğini belirtti.

Arslan, paylaşımında şu sert ifadelere yer verdi:

"Kurucu iradenin, Atatürk'ün ortaya koyduğu kuruluş ilkelerinin düşmanlarıyla el el olanlar, "Mustafa Kemal'in Askeri" olamaz. Terör örgütleriyle, etnik bölücülerle, vatan hainleriyle aynı kareye girenlerin, Atatürk'ün aziz hatırasına ve mücadelesine ihanet ettiği gün gibi ortada. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sözü mesuliyet sahibi ve inanmış insanların dilindeyse memleketin sorunlarına şifa olur. Siyasi kalpazanların ve hangi bayrağa selam durduğu belli olmayan kimliksizlerin ağzından çıkıyorsa, kirli niyetlerin üstü örtülmek isteniyordur. Devletimizin temeline, milletimizin varlığına yönelik saldırıların hedefine ulaşması için işbirlikçilik yapanlar, "Mustafa Kemal'in Askeri" değil düşmanıdır. Kariyer basamaklarını çıkmak için Avrupa başkentlerinde kapı aralayanlar, Türk'ün kudreti ve kuvvetinden başka irade tanımayan Atatürk'e bizim gözümüzle bakamazlar. Tek derdi kendi kariyeri ve ona çizilen rotada yürümek olana, "Proje Çocuk" denir, "Mustafa Kemal'in Askeri" denmez."

Arslan’ın bu çıkışı, sosyal medyada CHP'ye yönelik bir eleştiri olarak yorumlanırken, siyasette geniş yankı uyandırdı.

Mansur Yavaş'tan Yanıt Geldi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yüksel Arslan'ın açıklamalarına karşı kamuoyuna yaptığı açıklamada, bu sözleri onaylamadığını ve bu tarz siyasetin kendi politik duruşuyla uyuşmadığını ifade ederek  Arslan’a twitini silme tavsiyesinde de bulundu.

Yavaş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kamuoyunun dikkatine: Bağımsız milletvekili Sayın Arslanın bu açıklamalarını ve yayınladığı metni onaylamadığımın bilinmesini isterim. Ayrıca iyi bilinmelidir ki bu tür açıklamalar benim siyaset tarzıma uymamaktadır. Kendisine tavsiyem bu twiti silmesidir."

Ne Olmuştu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Muğla'da yaptığı konuşma sırasında yaşanan olay, siyasi gündemin merkezine oturdu. Konuşması esnasında, bir kişinin sürekli olarak "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atmasına tepki gösteren Özel, bu tür davranışların parti içinde çatlak sesler oluşturabileceğini belirtti.

Özel, vatandaşa hitaben şunları söyledi:
"Ben onu söyleyeceğim zaman söylerim. Senin işin orada olmak, benim işim burada olmak. Benim yerime konuşma. Bak bunu böyle yapıyorsun diye kimse sana 'Aferin' demez. Ben onu söyleyeceğim zaman söyleyeceğim. Alın götürün kenara arkadaşı. Bizim artık çatlak sese, aykırı sese değil birliğe, beraberliğe, tek sese ihtiyacımız var. İktidara yürüyoruz. İktidara giden bir partinin genel başkanı, 'Mustafa Kemal'in askeriyiz' diyeceği zamanı da bilir."