Çiftlik Bank davası, kamuoyunda büyük ilgiyle takip edilen davalardan biri olmaya devam ediyor. ' Tosuncuk' lakabıyla tanınan Mehmet Aydın'ın kaç yıl ceza aldığı ve davanın son durumu merak konusu. İşte detaylar...

Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü

Çiftlik Bank Olayı Nedir?

Çiftlik Bank, yüksek kazanç vaadiyle binlerce kişiyi mağdur eden bir sistem olarak biliniyor. Bu sistemin kurucusu Mehmet Aydın, yaklaşık iki yıl boyunca firari olarak kaldıktan sonra Brezilya'dan Türkiye'ye iade edildi. Aydın, 3 Temmuz 2021'de İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alındı ve hakkında başlatılan soruşturma neticesinde tutuklandı. Ağabeyi Fatih Aydın da Temmuz 2021'de Uruguay'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Tosuncuk Davasında Son Durum Nedir?

Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılandığı davada, dosya mütalaası hazırlanması için savcıya gönderildi. Mehmet Aydın savunmasında, yurt dışında özgürce yaşadığını ve masum olduğu için Türkiye'ye döndüğünü belirtti. Ayrıca, kayyum atanan şirketlerin değerinin mağdurların zararını karşılayabileceğini ifade ederek, tahliye edilmesi halinde zararları kendi imkanlarıyla gidermek istediğini söyledi.

Tosuncuk Kaç Yıl Ceza Aldı?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 5 ayrı iddianamede, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'Bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık' ve 'Ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçlarından toplam 86 bin 114 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşmanın Geleceği

Mahkeme heyeti, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve dosyayı mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi. Davanın bundan sonraki süreci kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam edecek.

Muhabir: Haber Bülteni