Ankara’nın Çankaya İlçesinde bulunan Çiğdem mahallesinde sular durulmuyor. Daha önce Çiğdem mahallesinde bulunan 120 bin metrekarelik Dışişleri Bakanlığı arazisi için Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından imar planı hazırladı ve mahalle sakinleri Yeşilime Dokunma Platformu” adıyla bir araya gelerek yeşil alanın korunması için eylem yaptı. Çiğdemim derneği ve Çiğdem Mahallesi muhtarlığı eylemin ardından imza kampanyası başlattı ve İtiraz dilekçeleri hazırlayarak ilgili kurumlara iletti. 


Aynı zamanda Çiğdem mahallesinde bulunan Atrium İş Merkezi için yıkım kararı çıktı. Atrium İş Merkezi'nin yıkım kararı ve Dışişleri Bakanlığı arsasının imara açılmasına karşı Çiğdemim derneği, Çiğdem Mahallesi muhtarlığı ve mahalle sakinleri bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. 


23 Ağustos Cuma akşamı 19.30'da TİP örgütü tarafından Can Yücel Parkında gerçekleşen “Çiğdem’de Ranta Karşı Ne Yapmalı?” başlıklı foruma Çiğdemim Derneği Başkanı Fatih Fethi Aksoy, Çiğdem Mahallesi Muhtarı Özlem Ergon Cerit, İrfan Değirmenci ve Evrim Ulusan'da katıldı. 

Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor! Ekonomik Krizin Kurbanı: 125 Yıllık Pastane Kapanıyor!


Forum sonrasında açıklama yapan Çiğdemim derneği başkanı Fatih Fethi Aksoy " TİP Çankaya Örgütüne göstermiş oldukları ilgi, destek ve bu buluşma için teşekkürler. Bu süreçte tüm mahalle halkını gerçekleştireceğimiz direniş ve mücadelede yanımızda durmaya, destek vermeye çağırıyoruz! Sesimizi daha da yükselterek Çiğdem mahallesi için mücadelemizi sürdüreceğiz!” şeklinde konuştu. 
 

Muhabir: Cansel Yıldız