Türkiye'de artan cinsel saldırılar nedeniyle hadım uygulaması tartışmaları yeniden alevlendi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mevzuatta yeni düzenlemelerin mümkün olabileceğini belirtti.

Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri ve cinsel saldırılar halkta büyük bir endişe yaratırken, hadım uygulamasıyla ilgili tartışmalar tekrar gündeme geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cinsel suçluların cinsel faaliyetlerini sonlandırmayı amaçlayan hadım işlemi hakkında, "Mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir" dedi.

Gün içerisinde Türkiye, iki kadının sur canisi tarafından katledilmesine ve Beyoğlu’nda bir tecavüz girişimine tanıklık etti. Özellikle okul önünde yaşanan cinsel saldırılar, toplumu derinden etkiledi. Her gün artan cinsel saldırı ve taciz haberleri, hadım tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Görüntüler Brezilya'dan değil, Türkiye'den! Çocukların yetenekleri göz doldurdu Görüntüler Brezilya'dan değil, Türkiye'den! Çocukların yetenekleri göz doldurdu

Bir gazeteci, Adalet Bakanı Tunç’a "Cinsel suçlara ilişkin hadıma yönelik bir çalışma yapılması günümüzde mümkün mü?" sorusunu yöneltti. Tunç soruya şu yanıtı verdi:

"Ceza İnfaz Kanunu'muzda önceki senelerde gündeme geldiğinde, o zaman Adalet Komisyonu üyesi olarak hatırlıyorum konuyu. Ceza İnfaz Kanunu'muzun 108. maddesinde tıbbi tedaviye karar verme yetkisi var. Bu anlamda mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir"

ABD'de çocuk istismarcılarına hadım cezası onaylandı

ABD’nin Louisiana eyaletinde, çocuklara yönelik cinsel istismar suçlarından mahkum olan bireylere cerrahi hadım cezası verilmesine dair karar alındı. Bu yeni düzenleme, Haziran 2024’te yürürlüğe girecek ve mahkemelere, cinsel istismar suçundan hüküm giyenlere hadım cezası verme yetkisi tanıyacak. Louisiana, bu uygulamayı hayata geçiren ilk eyalet olarak dikkat çekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi