Ankara'da müzik eğitimi alanında önemli bir etkinlik olan "Çocuklar İçin Orff ve Ritim Atölyesi," 13 Ekim Pazar günü CSO ADA Ankara Fuaye Alanı'nda gerçekleşecek. Müzik öğretmeni Serhat Er rehberliğinde düzenlenecek atölye, çocukların müziği yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine olanak tanıyacak.

Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, konser sezonu başladı Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, konser sezonu başladı

Orff Schulwerk eğitim felsefesini temel alan bu atölye, çocukların yalnızca enstrüman çalmayı değil, bedenlerini bir enstrüman olarak kullanmayı öğrenmelerini amaçlıyor. Çocuklar, şarkılara orff aletleri ile eşlik edecek, müzikal ifadeleri dansa dönüştürebilecek ve bedenleriyle ritim oluşturmayı deneyimleyecekler. Atölye, yaratıcılığı teşvik ederken aynı zamanda ince motor becerilerini geliştiren eğlenceli ve öğretici etkinlikler sunacak.

Etkinlikte ritim çubuğu, marakas, üçgen zil gibi orff enstrümanları kullanılacak; çocuklar, uyumlu bir şekilde takım çalışması yapmayı ve bir grubun parçası olmayı öğrenecekler.

13 Ekim Pazar günü gerçekleşecek atölye iki ayrı yaş grubuna hitap edecek:

  • 13:00'te 5-7 yaş arası çocuklar için,
  • 15:00'te ise 8-10 yaş arası çocuklar için düzenlenecek.

Her iki etkinlikte de kontenjan 15 kişi ile sınırlı olup, biletler hızla tükenmektedir. Veliler, etkinliğe izleyici olarak katılım sağlayabilirken, biletler sadece çocuklara yönelik temin edilecektir. Yaş aralığına uygun olmayan çocuklar atölyeye katılamayacaktır.

Kaynak: Sevda Ecem Karapolat