14 Haziran'ın gelmesiyle birlikte Müslümanlar, Cuma namazı saatlerini öğrenmek için araştırma yapmaya başladılar. Cuma namazını kılmak isteyen binlerce kişi, internet üzerinden namaz vakitlerini öğrenmeye çalışıyor. Bulundukları ilde Cuma namazı saatini öğrenerek camilere gidecek vatandaşlar, internet üzerinden detayları sorguluyor.

CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

14 Haziran 2024 tarihinde Cuma namazı saatleri şu şekilde:

CUMA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Cuma namazının farzı iki rekattır ve bu konuda herhangi bir ihtilaf yoktur.

Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma! Filistin’e Destek Yürüyüşü İçin Hazırlıklar Başladı: Ankara'da Buluşma!

Hz. Peygamber’in Cuma’nın farzından önce, nafile olarak namaz kılıp kılmadığı konusunda fıkıh bilginleri farklı görüşler ortaya koymuşlardır. Cuma’nın farzından önce nafile namaz olmadığını savunanlar, Hz. Peygamber’in mescide geldiğinde doğrudan minbere çıktığını belirtirler. Buna karşılık, Hanefî, Mâlikî ve Şâfiî bilginlerine göre, Hz. Peygamber, Cuma namazının farzından önce tahiyyetü’l-mescid dışında nafile namaz kılmıştır. Hanefîler bu namazın dört rekat olduğunu, diğerleri ise belli bir rekat sayısı olmadığını belirtmişlerdir. Sahih hadislerde Hz. Peygamber’in Cuma namazından önce nafile olarak namaz kıldığına dair rivayetler bulunmaktadır.

CUMA NAMAZINDAN SONRA KILINAN NAFİLE NAMAZ

Hz. Peygamber’in Cuma namazından sonra nafile namaz kıldığı konusunda ihtilaf yoktur, ancak bu namazın kaç rekat olduğu konusunda farklı görüşler vardır. Bu namaz, Ebu Hanife’ye göre bir selamla dört, Şâfiî’ye göre iki selamla dört, Ebû Yûsuf’a göre ise dört rekatta bir selam ve iki rekatta bir selam olmak üzere toplam altı rekattır. Sahih hadislerde, Hz. Peygamber’in Cuma namazından sonra dört veya iki rekat nafile namaz kıldığı bildirilmektedir. Bazı alimler, camide kılınırsa dört, evde kılınırsa iki rekat kılınabileceği görüşüne varmışlardır.

Muhabir: Haber Bülteni