Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in "soykırım" politikalarını eleştirerek, "İsrail 1 yıldır uyguladığı bu soykırımın bedelini er ya da geç ödeyecektir" dedi.

BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları BİM market bu kez banka kuruyor! BİM Banka avantanjları

Erdoğan, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Hitler'e benzeterek, "Netanyahu ve cinayet şebekesi insanlığın ortak ittifakıyla durdurulacaktır" ifadelerini kullandı.

"GAZZE'DE ÖLEN SADECE MASUM SİVİLLER DEĞİL, İNSANLIĞIN KENDİSİDİR"

Erdoğan, 7 Ekim'in önemine dikkat çekerek, bir yıl önce Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olan 50 bin kişinin vahşice katledildiğini hatırlattı. Gazze'deki hastanelerin, ibadethanelerin ve okulların yıkıldığını belirten Erdoğan, pek çok gazeteci ve barış elçisinin de hayatını kaybettiğini ifade etti. "Gazze'de ölen sadece masum siviller değil, insanlığın kendisidir" diyen Erdoğan, uluslararası sistemin bu trajediyi durdurmadığını vurguladı.

"İSRAİL SOYKIRIMININ BEDELİNİ ÖDEYECEK"

Erdoğan, İsrail'in uzun süredir devam eden işgal ve soykırım politikasının artık bir son bulması gerektiğini belirtti. "İsrail, soykırımının bedelini er ya da geç ödeyecektir" diyen Cumhurbaşkanı, Hitler'in durdurulduğu gibi Netanyahu'nun da durdurulacağını ifade etti. Gazze'de yaşanan trajedinin hesabının sorulmadığı bir dünyada huzurun mümkün olamayacağını belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu konuda kararlı bir duruş sergilemeye devam edeceğini söyledi.

"DÜNYA BU ONURLU DURUŞA KATILMALI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'in soykırım politikalarına karşı bedeli ne olursa olsun duracağını ve dünyayı da bu onurlu duruşa çağıracağını vurguladı. İsrail'in insanlık suçu işlediğini belirten Erdoğan, uluslararası toplumu da harekete geçmeye davet etti.

GAZZE SOYKIRIMININ 1. YILI İÇİN HAZIRLANAN VİDEO

Erdoğan, açıklamasıyla birlikte, İsrail'in Gazze'deki soykırımının 1. yılına ilişkin hazırlanan bir video paylaştı. Videoda, İsrail'in işlediği soykırımın sadece Filistinlileri değil, tüm insanlığı öldürdüğüne dikkat çekildi. Videonun sonunda Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice olarak "İsrail'in işlediği soykırım insanlığı öldürüyor" mesajı yer aldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı