10 Eylül 2024 tarihli ve 32658 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının dolu ve boş kadrolarında değişiklik yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2024/307 sayılı karar doğrultusunda, "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda değişiklik yapılmasına, 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 7'nci maddesi gereğince karar verilmiştir" ifadesi yer aldı.

Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu Almanya'daki Güncel Market Fiyatları Sosyal Medyada Gündem Oldu

Hangi Kurumlarda Kadro Değişikliği Yapıldı?

Yayımlanan karar doğrultusunda, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Uzay Ajansı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere birçok kurumda kadro düzenlemeleri gerçekleştirildi.

Karar, devletin çeşitli birimlerinin insan kaynağı ihtiyaçlarını yeniden gözden geçirmeyi amaçlarken, Adalet Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) gibi kritik kurumlar da bu düzenlemeye dahil edildi.

Yapılan bu değişikliklerin kamu kurumlarındaki işleyişi nasıl etkileyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek

Muhabir: Haber Bülteni