Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya geldi. Bu görüşme, Temurci'nin AK Parti'ye geri döneceği iddialarını da beraberinde getirdi. Tartışmalar sürerken, Davutoğlu'ndan gelen açıklamalar da dikkatleri üzerine çekti. Davutoğlu, Erdoğan'la görüşme konusunda yeşil ışık yaktı.

DAVUTOĞLU: "ERDOĞAN'I BEKLEYEN CİDDİ TEHLİKELER VAR"

Ahmet Davutoğlu, T24'ten Murat Sabuncu'ya yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın siyasi geleceği hakkında endişelerini dile getirdi. Davutoğlu, Türkiye'nin demokratikleşmesinin Erdoğan'ı da koruyacağına inandığını belirterek şöyle dedi:

 “Türkiye demokratikleşmezse Türkiye'de birtakım hukuk kuralları işler hale gelmezse Erdoğan dahil herkes bir rövanşizm tehlikesi karşısındadır. Ben Türkiye'nin demokratikleşmesinin, Türkiye'de meşru hukuk düzeni kurulmasının en fazla da sayın Erdoğan'ı koruyacağı kanaatindeyim”

“ERDOĞAN HEPİMİZİN İTİBARIDIR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme ihtimalini değerlendiren Davutoğlu, Erdoğan'ın uluslararası itibarının korunmasının önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

MHP Ankara Teşkilatı'ndan Yoğun İstişare Trafiği MHP Ankara Teşkilatı'ndan Yoğun İstişare Trafiği
"Sayın Erdoğan'ın bütün o aradaki problemli dönemi atlatıp hemen eski aile dostluklarına döneceği düşüncesi yanlış bir yaklaşım. Şimdi baktığınızda Sayın Erdoğan'a bu anlamda, ben ülkemin Cumhurbaşkanı olarak itibarına bakarım. Sayın Erdoğan'ın itibarı Türkiye'nin itibarıdır, hepimizin itibarıdır"

“BU PARTİMİZE VE ARKADAŞLARIMIZA İTİBAR SUİKASTIDIR”

Ahmet Davutoğlu, Selim Temurci'nin Erdoğan'la görüşmesi ve AK Parti'ye geçeceği iddiaları hakkında da konuştu ve bu tür haberlerin partilerinin direncini artırdığını vurgulayarak şu ifadeleri aktardı:

"Partimizle ve arkadaşlarımızla ilgili bir yıldır ciddi bir algı operasyonu yürütülüyor. Bunun sebepleri üzerinde durmak lazım. En önemli sebebi partimizin iktidarın dokularını iyi tanımış olması ve gerçek bir alternatif üretme potansiyeli. Kurulduğumuz andan itibaren her tür baskıyla engellenmeye çalışıldık. Bu engelleme çabaları başarısız kalınca ve partimiz 10 değerli milletvekili arkadaşımızla TBMM'de temsil edilme hakkı kazanınca bu kez başka yöntemler devreye sokuldu. 28 Mayıs seçimleri sonrasında partimizden kopmalar olacağı şeklinde söylentiler belli periyotlarla düzenli bir şekilde devreye sokuldu. Bu hem partimize hem de bu arkadaşlarımıza dönük tam bir itibar suikastıdır.”

“SELİM BEY HERHANGİ BİR PARTİ ÜYESİ DEĞİLDİR”

Selim Temurci'nin partide önemli bir yere sahip olduğunu belirten Davutoğlu, Temurci'nin AK Parti'den ihraç edilmesi ve yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Davutoğlu,

“Selim Bey herhangi bir parti üyesi değil. Benimle birlikte 12 Eylül 2019'da AK Parti'den ihraç edilen altı arkadaşımızdan birisi. Son 5 yıl içinde de Pelikan çetesinin saldırısı ve mahkeme süreçleri de dahil ağır bedeller ödemiş birisi. AK Parti'den ihraç edildiğimizden bu yana hangi konuda bir iyileşme oldu ki bugün faklı bir tavır alınsın?”

dedi.

"HİÇBİR ARKADAŞIMIZ OYUNLARIN PİYONU OLMAZ"

Davutoğlu, partilerinin kararlı bir muhalefet yürüttüğünü ve bu nedenle bazı çevreler tarafından hedef alındıklarını belirtti. Hiçbir arkadaşlarının bu oyunların piyonu olmayacağını belirten Davutoğlu, Gelecek Partisi'nin güçlü ve dirençli olduğunu vurguladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YEŞİL IŞIK

Davutoğlu, Selim Temurci'nin Erdoğan'la görüşmesi konusunda kendisine bilgi verdiğini ve ülkenin krizden geçtiği bir dönemde herkesle görüşmeye açık olduklarını belirtti. "Geçmişte yaşadıklarımız ne olursa olsun, herkesle görüşürüz," dedi.

Muhabir: Haber Bülteni