Sosyal medyada 45 milyondan fazla kullanıcı, "All Eyes on Rafah" yazılı görseli paylaşarak İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Samyeli'nin sözleri ise tepki dalgasının odak noktalarından biri haline geldi.

“BÜTÜN CEVAPLARIN TRİBÜNLERE OYNAMAK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Defne Samyeli, katıldığı bir markanın etkinliğinde, Magazin Burada muhabiriyle konuştu. Yeni sezon projeleri hakkında bilgi veren Samyeli, Refah'taki katliamla ilgili soruya verdiği yanıtla dikkatleri üzerine çekti.

Samyeli, konuya ilişkin "Bu sorunun da bu soruya verilen bütün cevapların da tribünlere oynamak olduğunu düşünüyorum. Bu konu on yıllardır devam eden altında çok farklı dinamiklerin olduğu bir konu. Taraflar konusunda haklı haksız demek, siz mikrofonu uzattığınızda iki satır 'çocuklar ölmesin, gözyaşları dinsin. Savaş olmasın barış olsun' demenin son derece yüzeysel günü kurtarmaya yönelik olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği’nden Yeni Trafik Levhası: R-33 Hava Koşullarına Dikkat Çekiyor Avrupa Birliği’nden Yeni Trafik Levhası: R-33 Hava Koşullarına Dikkat Çekiyor

“SAFÇA BİR YAKLAŞIM”

Defne Samyeli, dünyadaki savaş ve çatışmaların barışla sonuçlanacağına inanmanın safça bir yaklaşım olduğunu belirtti ve “Elbette ki dünyada insanların katledilmesi kimsenin huzur içinde izleyebileceği bir şey değil. Bu dünyada sistem böyle olduğu müddetçe bizim askerlerimiz, ordularımız, silahlarımız olduğu müddetçe barışın olacağını düşünmek de son derece safça bir yaklaşım. Bu konuyu sabaha kadar konuşup tribünlere oynayıp içimizi rahatlatmış oluruz. Ben böyle düşünmüyorum.” şeklinde konuştu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ TOPLADI

Samyeli'nin bu açıklamaları, kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturdu. Birçok kullanıcı, Samyeli'nin sözlerine sert tepki göstererek, "Dinlerken midem bulandı" gibi yorumlar yaptı. Bazı yorumcular, Samyeli'nin söylediklerinin provokatif olduğunu ve toplumu gereksiz yere kışkırttığını savundu. Diğer yandan, Samyeli'nin düşüncelerine katılan az sayıda kişi ise dürüst bir şekilde düşündüklerini ifade ettiğini söyledi.

Muhabir: Haber Bülteni