Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, partinin örgütlenme konusundaki stratejilerini paylaştı. Dört gün süren Merkezi Örgütlenme Konferansı'nın tamamlandığını belirten Doğan, konferansın Diyarbakır’da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran ve Türkiye ile Filistin'de hayatını kaybeden tüm çocukların anısına ithaf edildiğini ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e Saldırısını G7 Liderleriyle Görüştü: Yeni Yaptırımlar Gündemde

"Yeni Bir Örgütlenme Modeline Geçiyoruz"

Konferans sonuç bildirgesini açıklayan Doğan, partinin örgütsel yapısının dönemin ihtiyaçlarına göre yeniden ele alındığını belirtti. Partinin daha güçlü bir şekilde örgütlenmesi adına coğrafi esaslı bölge modelini uygulamaya koyacaklarını söyledi. Bu modelin, yerelden başlayarak merkeze doğru gelişen bir örgütlenme stratejisini esas aldığını vurguladı.

12 Bölge Üzerinde Koordinasyon

Ayşegül Doğan, DEM Parti’nin toplumsal dayanışma ağlarını genişleterek mücadeleyi büyütme hedefi doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Parti, Türkiye coğrafyasına dayanan ve 12 bölgeye ayrılan bir koordinasyon modeli ile örgütlenmeyi planlıyor. Doğan, “DEM Parti, demokratik ve özgürlükçü mekanizmaların inşa edilmesi için bu modeli benimsedi” dedi.

Yasal Düzenlemeler Yolda

Doğan, Parti Meclisi üyelerinin bu yeni örgütlenme modeline ilişkin yönetmelik ve çalışma esaslarını belirlemek için hazırlık yaptığını dile getirdi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, coğrafi esaslı örgütlenme modeli Parti Meclisi kararıyla resmen uygulamaya konacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı