Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor! Ankara’da Dans Coşkusu: Latin Dans Kursu Başvuruları Başlıyor!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkililerini hedef alarak, görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla hukuki yollara başvurdu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusunda, TÜİK başkanı ve yöneticilerinin, emekçilerin maaşlarının düşük belirlenmesine yol açan yanıltıcı veriler açıkladıkları öne sürüldü.

"TÜİK SİYASİ İKTİDARIN BASKISI ALTINDA"

Parti avukatları tarafından yapılan açıklamada, TÜİK'in yayımladığı verilerin, emeğiyle geçinen milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkilediği belirtildi. Açıklamada, "TÜİK, siyasi iktidarın baskısı altında, enflasyon koşullarında milyonlarca insanın daha da fakirleşmesine neden olacak şekilde yanıltıcı veriler açıklayarak suç işlemektedir" denildi.

"HALKI YANILTICI BİLGİLERİ YAYMA SUÇU..."

Başvuruda, TÜİK'in madde düzeyinde yayımlanmayan fiyatlar ve yanıltıcı enflasyon rakamlarıyla halkı yanıltıcı bilgi yaydığı ifade edildi. Bu durumun, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu oluşturduğu vurgulandı. Kurum başkan ve yöneticilerinin, görevlerini kötüye kullanarak, halkı yanıltıcı bilgi yayma suçunu işledikleri iddia edildi.

TÜİK BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİN CEZALANDIRILMASINI TALEP ETTİLER

DEM Parti, TÜİK Başkanı ve yöneticilerinin Türk Ceza Kanunu'nun 217. ve 257. maddeleri uyarınca cezalandırılmalarını talep etti. Ayrıca, resen tespit edilecek diğer suçlar kapsamında da yargılanmalarını istedi.

 

Muhabir: Haber Bülteni