Mersin'de sahil kenarında, terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak halay çeken bir grup, güvenlik güçlerinin dikkatini çekti. Yaklaşık 15 kişilik grup, "terör halayı" olarak adlandırılan bu eylemi gerçekleştirdi ve görüntüler sosyal medyada yayılınca Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, olaya ilişkin soruşturma başlatarak Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerine kişilerin kimliklerinin tespiti için talimat verdi.

9 TERÖR SEMPATİZANI GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma kapsamında 9 şüphelinin gözaltına alındığını ve 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Bakan Tunç, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:

"Mersin'de bir grup tarafından bölücü terör örgütü marşı eşliğinde halay çekilmesi ve bölücü terör örgütü elebaşı lehine slogan atılması olayıyla ilgili Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları devam etmektedir. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan, milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan hiçbir girişim amacına ulaşamayacaktır"

“ÖLÜRÜM TÜRKİYEM” ŞARKISI DİNLETİLDİ

Sahilde terör halayı çeken şüphelilerin polis minibüsündeki görüntüleri de internete düştü. Videoda, polislerin şüphelilere "Ölürüm Türkiyem" şarkısını dinlettikleri anlar yer aldı. Bu durum, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan'ın tepkisini çekti.

THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı THY uçağında kabin memuruyla tartışan Dilan Çıtak hakkında soruşturma başlatıldı

DEM’LİLER RAHATSIZ OLDU

Polis minibüsündeki görüntüler üzerine Ali Bozan, şu ifadeleri aktardı:

"Ne büyük bir kahramanlık öyküsü yazmışsınız. Ülke sevdalısı görünüp 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını söyleyen Mustafa Yıldızdoğan'ın oğluna bedelli askerlik yaptırmasına benzemiş. Suç olan gençlere 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını dinletmektir. Bunu kayıt altına alıp paylaşmak psikolojik işkencedir. Bizzat İçişleri Bakanlığı'na bağlı olan Mersin Emniyeti'ne ait bir minibüs içerisinde gözaltına alınan Kürt gençlere 'Ölürüm Türkiyem' şarkısının dinletilmesi, bunun polis memurları tarafından kayıt altına alınması, bunun troll hesaplar aracılığıyla servis edilmesi psikolojik işkencedir. Sayın Bakan, kafanıza göre hukuku bırakın"
Muhabir: Haber Bülteni