Eski manken ve televizyon sunucusu Deniz Akkaya, 15 yaşındaki kızı A.Ö.’ye yönelik şiddet uyguladığı iddiasıyla yargılandığı davada, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 4 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran dava, basit bir aile içi anlaşmazlık olarak başlamış, ancak iddialar ve suçlamalar büyüyerek yargıya taşınmıştı.

Mahkeme Süreci ve Şiddet İddiaları

Deniz Akkaya, kızı A.Ö.’ye ‘altsoya karşı silahla basit yaralama’ suçundan yargılanıyordu. Olay günü yaşananlar mahkemeye aktarıldığında, aralarındaki tartışmanın kimin başlattığı net olarak belirlenemese de tartışmanın ardından Deniz Akkaya’nın kızına yönelik fiziksel saldırıda bulunduğu iddiaları gündeme geldi.

Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü Cezaevinden izinli çıkan genç yürürken öldürüldü

İddiaya göre, Akkaya, tartışma sırasında eline geçen içinde demir termos bulunan bir çantayı ve kablosuz kulaklık setini kızına fırlattı. Bu eşyaların, şiddet olayında saldırı amaçlı kullanıma uygun olduğu ve bu nedenle 'silah' olarak kabul edilebileceği belirtildi. Akkaya’nın ayrıca, kızı A.Ö.’ye tekme attığı, tokatladığı ve boğazını sıktığı iddia edildi. Mahkeme, bu unsurları dikkate alarak olayın basit bir yaralama vakasından daha ciddi bir duruma dönüştüğünü ifade etti.

Kaynak: İHA